Bagajul de călătorie: 10 trucuri simple ca să poți lua cu tine cât mai mult!

Ce fac bărbații când pleacă în deplasare? Aruncă în valiză 3 perechi de ciorapi, o cămașă, periuța de dinți, aparatul de ras și încărcătorul de la telefon. Atât – pentru că mai mult nu încape. Cel puțin dacă le arunci la nimereală cu 3 minute înainte de plecare. Și se întorc cu o valiză de trei ori mai plină, pentru că tot ce nu au luat de acasă, au trebuit să cumpere la destinație. Această strategie e costisitoare atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Prin urmare, azi învățăm să facem bagajul corect.

Cum să-ți faci bagajul eficient?

#1. Înfășoară ciorapii și lenjeria sub formă de role și pune-le în încălțăminte. Învelite într-o pungă, bineînțeles. În acest fel, vei economisi spațiul și vei preveni deformarea pantofilor. Tot în încălțăminte poți stoca ceasul, cravata și tocul pentru ochelari. Cu cât articolele sunt mai strâns ambalate, cu atât vor suporta mai ușor călătoria.

#2. Tricourile și puloverele ocupă mai puțin spațiu și fac mai puține cute dacă sunt înfășurate sub formă de role în loc să fie împăturite în mod obișnuit. Dacă planifici să iei multe articole de acest gen, iar valiza e suficient de adâncă, poți aranja primul strat doar din role.

#3. Umple spațiile goale cu pungi sau hârtie mototolită, în așa fel ca hainele să aibă mai puțin de suferit .

#4. Cămășile pot fi împăturite eficient cu ajutorul unei reviste. În imaginea de mai jos e reprezentat cum poți face acest lucru pas cu pas. Prin urmare, cămășile vor alcătui cel de-al doilea strat.

#5. Nu pune toate articolele de igienă în aceeași pungă. Asigură-te că sunt ermetice și împrăștie-le prin diferite colțuri ale valizei pentru a umple spațiile goale.

#6. Strânge sacoul sau paltonul după cum e indicat în imaginea de mai jos. Întoarce o mânecă pe dinăuntru și îndoaie sacoul astfel încât mâneca normală să intre în cea întoarsă. Îndoaie haina în așa fel ca mânecile să rămână pe dinafară și pune o pungă între jumătăți pentru a preveni deteriorarea țesăturii.

#7. Nu pune pantofii unul alături de altul. Aceștia trebuie împachetați și puși în colțuri diferite. P.S. – Niciodată nu vei avea nevoie de mai mult de 3 perechi de pantofi oriunde ai pleca.

#8. Cureaua și cablurile pentru încărcător pot fi amplasate de-a lungul pereților valizei sau strânse în role.

#9. Ca pantalonii să rămână intacți, așează-i la fundul valizei în așa fel ca partea de după genunchi să rămână în afară. După care, așează straturile de tricouri și cămăși și acoperă această splendoare cu partea rămasă. Iar buzunarele trebuie să fie goale pentru a nu deteriora țesătura.

#10. La urma urmei, cumpără o valiză mai mare!

Citește și: Amenajarea bucătăriei mici: 3 idei pentru o bucătărie cât mai spațioasă!