Cafeaua va deveni cartea de vizită a casei tale, dacă o vei prepara în acest mod

Oricărei gospodine îi place să audă de la oaspeți laude în adresa sa: că are cele mai bune bucate, că servește cele mai deosebite gustări. Mai rar auzi însă ca o gospodină să fie apreciată pentru talentul său de a face o cafea de neuitat. Astăzi o să înveți cum să-ți impresionezi oaspeții – amatori de cafea cu o băutură fantastică.

Există câțiva pași pe care să-i respecți atunci când faci o cafea adevărată:

1. Cel mai bun vas în care să fierbi cafeaua este ibricul pentru cafea turcească. Faptul că are un gât îngustat, permite aromei să se păstreze mai bine în interior.

2. Prepararea cafelei este un proces ce necesită răbdare, o cafea făcută în grabă va fi mai puțin decât poate fi.

3. Cea mai bună cafea iese din boabele proaspăt măcinate. În plus, gustul cafelei va depinde și de cât de mărunt este măcinată cafeaua. Un știutor va simte diferența.

4. Pentru ca să prepari o cafea gustoasă, trebuie să folosești apă filtrată, în niciun caz direct de la robinet.

5. În procesul de preparare, cafeaua nu trebuie adusă la punctul de fierbere. Imediat ce se formează spuma și începe să se ridice, ia ibricul de pe foc, așteaptă până ce spuma coboară și pune ibricul din nou la foc. Fă așa de câteva ori. Stratul superior care se formează nu permite aromei să se evapore.

6. Dacă vrei să faci o cafea deosebită, adaugă la final un pic de ghimbir sau câteva cristale de sare. În acest fel, cafeaua va căpăta un gust special.

7. Toarnă cafeaua în cești, după ce aceasta a stat în ibric câteva minute.

8. Lasă-i pe oaspeți să-și adauge ulterior zahăr, după gust.