Fă aceste 8 lucruri de dimineață și nu vei fi niciodată frustrat!

Dacă ești obosit și stresat dimineața și tot mai des se întâmplă să începi ziua cu stângul, înseamnă că obiceiurile tale matinale nu sunt eficiente. Iată 8 obiceiuri matinale, care îți vor încărca bateriile și te vor face mai fericit.

1. Trezește-te devreme

Oamenii de știință au demonstrat că persoanele care încep ziua odată cu răsăritul soarelui sunt mai productive și mai fericite decât cele care se tolănesc în pat până la 9. Marele scriitor japonez, Haruki Murakami, spunea că secretul productivității sale este strâns legat de somn. De mai bine de 30 de ani, scriitorul se culcă nu mai târziu de ora 22 și se trezește la ora 5.

2. Nu te culca înapoi

Multe persoane au obiceiul de a seta alarma la 6.30, ca să mai doarmă încă 30 de minute și să se ridice din pat la 7.00. Acest reset crește riscul de deces prematur și facilitează dezvoltarea depresiei, din simplul motiv că ciclul de somn (1,5 ore) nu trebuie perturbat. După deșteptare, încearcă să rămâi treaz. Iar ca să nu te simți zdrobit dimineața, culcă-te puțin mai devreme.

3. Bea apă în loc de cafea

Trezirea este stresantă pentru organism și e urmată de secreția de cortizol. Dacă bei cafeaua imediat după ce te-ai trezit, cortizolul va neutraliza efectul cofeinei și eficiența acesteia va scădea de câteva ori. Din această cauză, te vei simți deprimat. Mai bine bea apă. Un pahar cu apă de dimineață stimulează activitatea sistemului digestiv și a tuturor organelor interne.

4. Fă gimnastică

Exercițiile de dimineață îți pot da un impuls de energie pentru toată ziua. Chiar și 10 minute de mișcare în fiecare dimineață te vor ajuta să te trezești mai repede și îți vor încărca bateriile până seara târziu. Mișcarea îmbunătățește nu numai corpul, ci și starea mentală și emoțională. Gimnastica ordonează gândurile și potolește emoțiile negative.

5. Fă un duș rece

Un duș rece întărește sistemul imunitar, îmbunătățește aspectul pielii și al părului, ameliorează disconfortul muscular, ameliorează depresia, accelerează circulația sângelui și întărește sistemul cardiovascular. Iar cel mai important, crește încrederea de sine și starea de bine. Studiile arată că oamenii au nevoie în medie de 3,5 zile pentru a se adapta la apa rece.

6. Mănâncă

Iată cea mai veche înțelepciune din lume: sătul înseamnă fericit. Majoritatea oamenilor sacrifică micul dejun. În zadar, pentru că anume micul dejun formează un metabolism sănătos, iar masa de dimineață se transformă aproape complet în energie. Pe de altă parte, un om lipsit de energie este frustrat, deprimat și arțăgos.

7. Fă-ți un plan

Întocmește o listă de lucruri pe care trebuie să le faci azi și scrie-le pe hârtie. Acest truc îți va ordona gândurile, te va pregăti pentru o zi productivă și va elimina incertitudinea și sentimentul de anxietate, care apare atunci când avem multe de făcut. Obiceiul de a întocmi și a scrie un plan este atributul oamenilor fericiți.

8. Mănâncă broasca de dimineață

Fă cel mai neplăcut lucru la începutul zilei. Și nu va trebui să te gândești toată ziua că ai ceva neplăcut de făcut. Mai ales că dimineața creierul gândește mai bine, iar sarcinile grele se depășesc mai ușor. Acest truc de va scăpa de sentimentul de anxietate și îți va crește încrederea de sine.

Citește și: Dalai Lama: Oamenii fericiți nu își sărbătoresc ziua de naștere!