Evită aceste 6 greșeli de design, dacă îți dorești o casă confortabilă

Încercând să creeze confortul maxim, unele persoane comit greșeli care compromit scopul urmărit. Se întâmplă să aleagă frumusețea în locul comodității, deși există soluții care le combină pe ambele. Iată cele mai grave erori pe care le comit unele persoane în goana după locuințe ca în reviste.

1. Accentul

Se spune că cel mai confortabil stil este cel scandinavian. Principiul său de bază este adăugarea unei culori aprinse într-o gamă pastelată de nuanțe de bază.

Asta face interiorul echilibrat și plăcut, însă unele persoane pot strica totul. De exemplu, cu niște plastic ieftin sau cu un tablou ridicol.  Pentru ca să reușești în a reproduce acest stil, adresează-te mai bine la designeri.

2. Materialul

Nu-ți imaginezi canapeaua fără un pled deasupra? Dar totodată vrei un design modern al locuinței? Este suficient să nu-l întinzi pe toată suprafața canapelei, ci să-l arunci lejer pe o parte din el. Așa o să arate mai stilat. În general, nu economisi pe materialele textile, ele te ajută să-ți diversifici interiorul.

3. Designul neordinar

Dacă îți dorești un design mai sofisticat, trebuie să studiezi și să planifici totul din start. Bineînțeles, cel mai sigur va fi să apelezi la un specialist, altfel riști să strici totul.

Unicul stil cu care te poți descurca de sine stătător este cel scandinavian. Trebuie doar un pic să te inspiri de pe internet.

4. Statuetele

Statuetele în sine nu au nimic rău, însă ele trebuie să-ți placă, să te reprezinte și să coste mult. Dacă vei umple camera cu statuete ieftine, nu vei impresiona pe nimeni.

Optează mai bine pentru vaze decorative, tablouri rafinate, cărți. Ai grijă însă la cantitate, nu-ți trannsforma locuința într-un iarmaroc.

5. Plasticul

Ne referim la recipientele, coșurile, vesela și alte articole din plastic. De obicei, ele strică imaginea bucătăriei sau a altor odăi în care stau la vedere. Ele distrug armonia și confortul. Încetează să mai umpli casa cu gunoi din plastic.

Dacă ai multe amblaje, cutii și lăzi diferite, înlocuiește-le cu niște coșuri în același stil. Și ustensilele sau vesela de bucătărie de diferite culori și materiale strică impresia despre locuință. Cel puțin ascunde-le în dulapuri, dar nu în cele cu uși din sticlă sau cu rafturi deschise.

6. Haosul de pe polițe

Cum am mai zis, dacă ai rafturi, polițe sau dulapuri cu zone deschise ai grijă ce păstrezi acolo și cum aranjezi totul. De obicei, acestea sunt primele care trădează haosul din casă, chiar dacă faci ordine regulat. Aruncă tot de ce n-ai nevoie și îți strică imaginea locuinței.