Este posibil! 5 superstiții legate de bijuterii, care deja sunt în tendințele 2021

Regulile sunt pentru a fi încălcate, iar moda modernă dovedește doar contradictoriul. O mare parte din ceea ce a fost considerat moravuri de ani, decenii și chiar secole,  astăzi sunt un semn al gustului rafinat. Am colectat 5 superstiții de cult care și-au pierdut din relevanța.

1.Aur + argint = prost gust.
Chiar și la începutul anilor 2000, stiliștii au insistat în cele din urmă că amestecarea metalelor de diferite nuanțe într-o singură imagine este un semn de prost gust. Bijuteriile trebuie selectate într-o singură schemă de culori pentru a se potrivi cu culoarea accesoriilor de pe haine sau a unei genți.

2. A purta multe bijuterii este o variantă proastă
“Sărmana, a îmbrăcat tot ce are mai scump, dintr-o dată!”. Revoluționara Coco Chanel a început să readucă moda la eticheta clasică a bijuteriilor. Dar deja în anii 80 acest tabu a fost aproape răsturnat. Lanțuri cu multe straturi, cu mai multe pandantive, inele pentru toate degetele, brățări în combinație cu ceasuri – toate acestea arată stupide.

3. Perlele trebuie să fie perfect rotunde
Perlele rotunde din bijuterii au fost întotdeauna considerate standardul de calitate la care aspirau toți meșterii și producătorii. Perlele simetrice albe ca zăpada au fost un semn al bogăției. Astăzi, acestea au fost înlocuite de perle baroce capricioase cu cele mai complicate forme și texturi. Și cu cât forma lui este mai asimetrică, cu atât imaginea devine mai interesantă și mai luminoasă.

4. Broșele sunt plictisitoare
Moda acestui accesoriu a explodat literalmente podiumurile lumii în urmă cu câțiva ani și nu va ceda din pozițiile sale. Știfturi jucăușe de artă pop sau camee baroce, broșe de email sau mozaic împodobesc berete, blugi, pulovere și chiar centuri de pantaloni. Și nu există restricții privind numărul și stilul, mai ales că atât contrastul, cât și abundența deliberată sunt, de asemenea, la modă.

5. Bijuteriile din aur nu pot fi combinate cu bijuterii pentru costume.
„Oamenii cu bun gust poartă bijuterii pentru costume. Toți ceilalți trebuie să poarte aur ”, citatul ironic al deja menționatei Coco reflectă în special spiritul noii ere. Stiliștii și cumpărătorii adoră bijuterii noi – în mod deliberat luminoase, atrăgătoare, cu elemente decorative mari sau, dimpotrivă, minimaliste, aproape invizibile – și le încadrează cu pricepere în imagine, combinându-le cu metale prețioase și pietre scumpe.