Eliberează-te de energia negativă: 5 lucruri din casă de care trebuie să scapi imediat!

Problemele de ordin energetic sunt foarte periculoase, pentru că ne afectează bunăstarea și relațiile cu cei dragi. În cultura asiatică există un șir de lucruri despre care se crede că aduc necazul și mâhnirea în casă. Scapă de ele cât mai curând posibil pentru a te elibera de energia negativă și a reveni pe calea prosperității.

Lucruri care aduc energie negativă

#1. Vesela crăpată

Vasele sparte te pun într-o lumină prostă și pot duce la consecințe neprevăzute. E ușor să te tai, sau mai rău, să înghiți cioburi minuscule de porțelan când mănânci din asemenea veselă, nemaivorbind de impresia pe care o lași. De altfel, cum rămâne cu vesela de colecție care zace de 7 ani în dulap? Când ai de gând să o folosești?

Chinezii consideră că vasele crăpate sunt consumatoare de energie și atrag sărăcia în casă. Principiile feng shui și tradițiile asiatice ne învață că pentru a scăpa de energia negativă trebuie să ne debarasăm de tot ce-i vechi, urât, stricat și nefolositor în favoarea la tot ce înseamnă nou și frumos.

#2. Hainele altora

În multe culturi se consideră că îmbrăcămintea “îmbibă” energia unei persoane, cu tot cu amarul, ghinionul și răutatea ei.

Tot aici includem hainele care îți provoacă amintiri negative, de exemplu, haina dăruită de fostul iubit, care s-a dovedit a fi un nătărău. De ce să păstrezi în garderobă haine pe care nu le vei purta niciodată și care îți creează disconfort emoțional? Scapă de ele odată pentru totdeauna.

Tot aici putem adăuga hainele persoanelor care au decedat. Obiceiul de a împărți hainele răposatului este un pic ciudat, atât din punct de vedere etic, cât și cultural. Și dacă să credem în teoria cu energetica hainelor, vădit nu e o idee bună.

#3. Borcanele goale

Borcanele goale atrag după sine pustietatea, sărăcia și necazul. Nepalezii consideră că ele sorb psihicul și personalitatea gazdelor, lăsându-le într-o stare emoțională vegetativă. Ele sunt un simbol al sărăciei și pustietății și nu au ce căuta în casa ta.

Borcanele goale ocupă mult spațiu, dar pot fi utile în viitor, mai ales dacă ai de gând să-ți faci provizii pentru iarna care urmează. Sfatul nostru este să calculezi precis de câte conserve vei avea nevoie și să scapi definitiv de borcanele în plus.

#4. Lumânările consumate

Focul arde energia negativă a casei. Prin urmare, lumânările sunt întotdeauna binevenite. Dar îți dai seama că dacă le ții în casă pe jumătate consumate, energia rea nu dispare nicăieri, din contra, se concentrează într-un singur loc și ia o nouă amploare. Scapă de ele, pentru că arată urât din punct de vedere estetic și nu mai trăim în perioada când fiecare capăt de lumânare trebuie păstrat.

#5. Oglinzile sparte

Dacă pe oglindă a apărut o crăpătură oricât de mică – locul ei e la gunoi. În feng shui, oglinda întotdeauna este întreagă. De fapt, și în tradiția populară românească o oglindă spartă nu aduce la nimic bun. Conform credințelor antice, o oglinda este un conductor puternic de energie și orice fisură denaturează energia pozitivă și o transformă în energie negativă, ce e direcționată spre omul care se reflectă în ea.

Citește și: Florile fericirii: 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta!