Eleganță și rafinament: 15 reguli de stil de la Christian Dior pe care trebuie să le știe fiecare femeie!

Christian Dior a fost un designer de modă francez cu o influență colosală asupra industriei frumuseții. După război, acesta a făcut o adevărată revoluție în lumea modei, întorcând femeilor eleganța de odinioară și dictând vectorul de dezvoltare a modei până în prezent.

Deși nu mai este în viață de aproape 70 de ani, suntem siguri că îi știi numele, iar sfaturile sale sunt foarte actuale și astăzi.

Reguli de stil pentru femei

1. Eleganța înseamnă simplitate

“Sunt împotriva ținutelor pompoase, fanteziste, care sunt create doar pentru a atrage atenția publicului. Ele pot interesante, distractive, dar nici într-un caz elegante. Da, frumusețea implică un pic de îndrăzneală, dar când îndrăzneala întrece măsura, aceasta se transformă în lipsă totală de gust.”

2. Calitatea este fundamentul stilului

“Indiferent dacă le cumperi sau le coși de sine stătător, hainele trebuie să fie confecționate din materiale de calitate, în măsura în care îți permiți acest lucru. Mai bine să ai o rochie bună, decât două rele.”

Citește și: Femeia cu stil impecabil: 8 reguli de modă de la Coco Chanel

3. Eleganța e simplu de atins

“Cei trei piloni pe care se bazează stilul sunt: simplitatea, bunul gust și grija față de sine. Nimic din toate astea nu costă scump”.

Reguli de stil vestimentar

4. Individualitatea este la modă

“O femei elegantă nu se va lăsa dusă de nas de modă. Dacă noile tendințe nu ți se potrivesc, ignoră-le. Individualitatea contează.”

5. Accesoriile contează

„Accesoriile sunt foarte importante pentru ținuta unei femei. Dacă nu ai bani să-ți schimbi rochia, schimbă accesoriile, deoarece aceeași rochie va arăta complet diferit, atunci când este completată de accesorii diferite.”

Citește și: Tot ce nu ai știut despre modă: 10 reguli de stil de la redactorul șef al revistei Elle!

6. Florile și femeile sunt cel mai frumoase daruri pe care le-am primit de la Dumnezeu

“O floare prinsă de centură, de piept sau de rever e tot de ce ai nevoie pentru a-i face fericiți pe toți cei care te înconjoară. Nu mai vorbesc de imprimeul floral fără de care pur și simplu nu-mi pot imagina niciuna din colecțiile mele.”

Reguli modă femei

7. Rozul înseamnă gingășie, iar griul nu este neapărat plictisitor.

Christian Dior avea două culori preferate: roz și gri, și era ferm convins că fiecare femeie trebuie să aibă ceva roz în garderobă, deoarece această culoare subliniază feminitatea. Iar dacă rozul este plastic și expresiv, atunci griul este versatil și universal. Dacă vrei să-ți etalezi silueta, alege nuanțe deschise de gri, iar dacă vrei să o maschezi, nuanțe întunecate.

8. Încrederea în sine începe de la lenjeria de corp

„Totul trebuie să fie elegant, mai ales ceea ce nu este la vedere. Nu poți fi sigură pe sine într-o rochie elegantă, atâta timp cât lenjeria nu corespunde acestui nivel. Lenjeria frumoasă stă la baza unei ținute frumoase.”

Citește și: Cum să arăți mai tânără? 10 reguli pe care o femeie îngrijită le respectă în fiecare zi!

9. Dacă ai picioare strâmbe – poartă decolteu adânc

Învață să-ți accentuezi punctele tari și să le maschezi pe cele slabe. Caută ținute care te fac să arăți mai bine, culori care îți evidențiază rafinamentul și accesorii care îți scot în prim plan individualitatea.

Sfaturi vestimentare pentru femei

10. O femeie nu poate avea prea multe perechi de pantofi

„Multe femei consideră că pantofii nu sunt atât de importanți, dar eleganța reală a unei femei începe întotdeauna de la picioare.”

11. Parfumul spune mai multe despre o femeie decât scrisul său

„Parfumul nu este decât o altă față a personalității și individualității feminine, cireașa de pe tort, acel ultim element care face imaginea să fie integră. ”

Citește și: 10 adevăruri despre viață, care trebuie cunoscute de fiecare

12. În timp ce tu visezi la o rochie de seară, bărbații visează la o femeie în rochie de seară

„O ținută de seară are un efect mai bun asupra stării tale de spirit, decât un pahar de șampanie. Curaj, aceasta te va face mai feminină, mai sensibilă și mai grațioasă.”

Sfaturi pentru îmbrăcăminte femei

13. Individual și excentric sunt două lucruri diferite

“O pălărie uriașă de paie asociată cu o mantie arată ridicol și mă îndoiesc că îți reprezintă personalitatea. Încălțăminte sport și o rochie cocktail. Tocuri și colanți. Catifea la sfârșitul primăverii. Dantelă și tweed. Chiar și aspectul extravagant trebuie bine gândit.”

14. Alimentația trebuie să fie întotdeauna pe primul loc

„Fiecare bucată mâncată rămâne în gură două minute, două ore în stomac și două luni pe șolduri.”

15. “Ținutele mele sunt viața mea, așa cum o văd în fiecare zi, cu toate bucuriile, tristețile, succesele și dezămăgirile ei”