După o vârstă, nu mai trebuie să faci aceste 5 lucruri

Timpul îți poate fura din frumusețe, dar îți oferă în schimb mult mai multe.

Oamenii se tem să îmbătrânească și sunt melancolici în ceea ce privește tinerețea care pleacă. Au dreptate într-un fel, pentru că vârsta ne ia multe: naivitatea, silueta, pielea netedă, culoarea frumoasă a părului. Totodată însă, vârsta ne oferă multe în schimb, e important să vedem aceste bonusuri.

Există lucruri pe care nu ar trebui să le mai facem după o anumită vârstă și trebuie să renunțăm la ele, la fel ca la hainele care nu ne mai vin. Asta ne va ajuta să căpătăm libertate.

1. Să-ți păstrezi opinia pentru tine

Mai ales când ești martorul unei nedreptăți. În tinerețe, mulți oameni se tem să apere o anumită poziție, pentru că nu știu cum vor reacționa ceilalți. Dintr-un anumit moment, nu trebuie să mai accepți o atitudine negativă sau o abordare umilitoare în raport cu tine. Trebuie să le arăți locul bădăranilor.

2. Să te preocupe ce cred cei din jur

Astăzi am luat micul dejun împreună cu soțul la cafenea, apoi am mers la cumpărături. Părul meu ar fi arătat bine, dacă înainte de a ieși n-aș fi constatat că nu mai am șampon uscat. Iar după ce am îmbrăcat blugii, am înțeles că urma să-i spăl încă cu jumătate de an în urmă ( doar blugii nu se spală niciodată, corect?)

M-am panicat: nu, n-o să ies nicăieri în halul acesta. Ce-o să creadă lumea? După care mi-am dat seama că părerea oamenilor n-o să schimbe nicicum gustul omletei cu becon și avocado care mă așteaptă la cafenea.

Mai ales că merg acolo împreună cu scumpul meu soț, care m-a văzut cu părul nespălat și totuși m-a invitat să ieșim undeva. Și dacă e așa, atunci nu-mi pasă ce cred oamenii de la masa de vizavi.

3. Să-ți fie rușine de dorințele tale

Cu vârsta înțelegi că e absolut normal să le ai. Nu-mi mai este rușine să citesc romane de bulevard sau să privesc reality show-uri.  Este ceea ce-mi place și ceea ce-mi permit.

4. Să porți încălțăminte incomodă

„În schimb e frumoasă!” nu mai este un argument. Încălțămintea trebuie să fie confortabilă și să-mi protejeze picioarele. Și nici ciorapii cu sandale nu mai sunt o problemă, e mai bine decât să-mi fac răni la picioare.

5. Să-ți ceri scuze pentru dezordinea din casă

Este casa mea și dacă pentru moment nu vreau să fiu femeie de serviciu, este doar problema mea. În plus și dezordinea are o explicație, eu sunt o fire creativă și nu una pedandă, obsedată de curățenie. Nu este un motiv de laudă, dar nici să mă simt vinovată.