Drojdia – cel mai bun îngrășământ natural pentru orhideea ta!

Orhideea se numără printre cele mai frumoase și apreciate flori de apartament din lume. Ea este o plantă cu totul specială, care ne duce cu gândul la misterele orientului și frumusețea neprihănită.

În rândul amatorilor de plante există convingerea că orhideea este o floare pretențioasă și are nevoie de o îngrijire pe măsura frumuseții sale. Dar grădinarii cu experiență cunosc că orhideea este ascultătoare și poate fi întreținută ușor. Nu ai nevoie de ghiveciuri speciale și îngrășăminte scumpe.

Recent am scris un articol în care am discutat în detaliu despre tot ce trebuie să faci ca orhideea să înflorească abundent în apartament. Și am publicat câteva rețete de îngrășăminte naturale pentru a întări sistemul radicular al orhideei, a preveni degradarea rădăcinilor și a stimula înflorirea ei.

Dar toate îngrășămintele erau bazate pe iod, peroxid de hidrogen, acizi etc și trebuia să fii foarte atent la dozare. Astăzi vom discuta despre un îngrășământ natural, mult mai consistent și mai sănătos pentru plantă.

Pentru a pregăti îngrășământul, vei avea nevoie de o linguriță de zahăr și un pliculeț de drojdie instant. Aceste componente trebuie diluate într-un litru de apă caldă, agitate bine și lăsate să intre în reacție timp de câteva ore. Imediat cum drojdiile își vor face efectul, îngrășământul este gata. Amestecul obținut se dizolvă în apă, în proporție de 1 la 5. O parte de drojdii la 5 părți de apă.

Orhideea poate fi udată prin metoda tradițională, turnând apă în ghiveci și alimentând rădăcinile inferioare al acesteia. Dar pentru un plus de eficiență, poți construi un ghiveci special, cu găuri, care poate fi montat în interiorul unui ghiveci cu apă.

O astfel de construcție imită la maxim condițiile naturale de dezvoltare a plantei și alimentează întregul sistem radicular al orhideei. În loc de udarea obișnuită, e suficient să pui ghiveciul în recipientul cu apă (cu îngrășământ) timp de jumătate de oră.

Din câte poți observa, nu ai nevoie de studii în botanică pentru a avea grijă de o orhidee. Totul depinde de răbdarea și determinarea ta. Folosind această rețetă, floarea ta preferată va înflori abundent și îți va face viața mai bună.

Citește și: Mușcata – cum o plantăm și cum o îngrijim ca să înflorească tot anul?