Dragi femei, încetați să mai economisiți pe nevoi personale!

Când femeia începe să economisească pe nevoi personale, aceasta încetează să mai fie femeie în tot sensul cuvântului și nu contează atât de mult pe ce economisește, transport, cosmetică sau haine. De regulă, asta se întâmplă din cele mai sincere și neprihănite porniri, fiindcă femeia este figura care poartă grija căminului familial și des se întâmplă ca aceasta să cumpere tot felul de bunuri pentru copii, soț, surori, părinți, uitând complet de nevoile și confortul său personal.

Probabil, te-ai gândit și tu de multe ori în stilul – “Mă descurc eu și fără” sau “Am să-mi cumpăr data viitoare”, dar fii foarte atentă ca asta să nu devină deviză. Totul începe cu o singură pereche de cizme pentru sezonul de iarnă și se termină cu lenjerie de corp neactualizată cu anii, în timp ce copii sunt îmbrăcați după ultimele tendințe ale modei.

Sub nici o formă nu te îndemnăm să economisești pe copii, dar nu uita și de sine însăți, ca să nu te trezești într-o “bună” zi cu o singură pereche de pantaloni, o fustă și lenjerie cusută.

O femeie economisește pe seama sa chiar și atunci când cumpără ceea ce este mai ieftin, nu ceea ce îi place sau își dorește cu adevărat. La urma urmei, cum altfel? Nu o să rămână bani pentru restul. Prin urmare, femeia refuză orice recompensă pentru sacrificiile sale, mulțumindu-se cu puținul de care dispune, arătând tot mai ostenită și neîngrijită. Recunoști acest tablou? Suntem siguri că ai în cercul tău de prieteni asemenea persoane sau poate chiar te regăsești în descriere și tu însăți. Oricine poate cădea în această capcană, având cele mai bune și sincere intenții.

Cu timpul, obiceiul de a economisi pe propriile nevoi devine o boală, pentru care este foarte dificil să găsești un remediu. Într-un final, femeia ajunge:

– să își piardă din feminitate;

– să perceapă greutățile și problemele cotidiene tot mai acut;

– să devină mai puțin atrăgătoare;

– să își piardă încrederea în sine și în propria frumusețe;

– să se simtă nesatisfăcută, neîmplinită și invidioasă;

– să piardă capacitatea de a simți plăcerile vieții în toată splendoarea lor;

Totuși, de ce femeile recurg la acest sacrificiu?

Uneori pentru că într-adevăr nu ajung bani decât pentru necesități elementare. Alteori pentru că femeile se tem de surprizele pregătite de viitor (sentiment mai actual ca niciodată în condițiile de astăzi) și încearcă să nu facă cheltuieli nejustificate. Dar oare va fi cineva care să aprecieze acest sacrificiu? Peste 10, 20, 30 de ani. Experiența arată că nu.

Așa că, dragi femei, încetați să mai economisiți “bolnav” pe voi însevă. Nu uita că înainte de mamă și soție, erai mai întâi de toate femeie! Și trebuie să fii frumoasă și feminină. Altfel nu-i dat să fie.