Doar ești o lady: Ce să nu pui pe masă, atunci când ești la restaurant

Astăzi, în orice cafenea sau restaurant poți vedea mese pe care neapărat stă un smartphone. Dacă vrei să demonstrezi că ești o femeie manierată, nu mai pune aceste obiecte pe masă, în special când ești cu cineva.

Potrivit regulilor de etică, pe masă trebuie să se regăsească doar bucate, băuturi și tot ce e necesar pentru a servi.

Smartphone-ul

Probabil, la el este cel mai greu de renunțat în timpul mesei. Chiar dacă aștepți un mesaj sau un apel important, pune telefonul în geantă. În acest fel, o să-ți arăți respectul față de interlocutor și o să-i demonstrezi că îi acorzi toată atenția.

Apropo, aceasta este o regulă nu doar de etică, dar și de igienă.

Ce faci, dacă îți vine un mesaj?

Există două reacții: răspunzi mai târziu, după ce ieșiți, sau răspunzi rapid printr-un mesaj scurt, cerându-ți scuze de la persoana care te însoțește.

Dacă nu te însoțește nimeni, poți răspunde fără probleme, dar nu uita să pui telefonul în buzunar sau în geantă după ce termini. Dacă vorbești la telefon, ai grijă ca să nu o faci prea tare.

Geanta

Acesta este încă un obiect care nu trebuie pus pe masă niciodată, chiar dacă este foarte mic. Potrivit regulilor, aceasta se pune pe brațe sau la spate. O geantă mare se va pune pe scaunul alăturat sau chiar pe podea. Nu se recomandă ca aceasta să fie agățată de spetează. În primul rând, europenii nu te vor înțelege, iar în al doilea rând, ai putea să le împiedici deplasarea printre mese chelnerilor.

Ochelarii

Încă o regulă importantă – în niciun caz nu pune ochelarii pe masă. Chiar dacă sunt extrem de rafinați, chiar dacă sunt de la Prada sau Louis Vuitton.

Mănușile, portmoneul, cheile

Reamintim: nimic în afară de ceea ce e comestibil sau te ajută să servești. În plus, sunt o grămadă de microbi pe ele.

Coatele

Nu sunt obiecte, dar nici ele nu-și au locul pe masă. Potrivit regulilor de etică, doar femeile măritate pot pune coatele pe masă și doar pentru a comunica despre satutul lor celor din jur. De asemenea, acestea pot fi puse pe masă numai până la servirea bucatelor.