Doar bunica gătește cartofii în acest fel: 6 secrete pe care puțini le cunosc!

La prima vedere nu există nimic mai simplu pe lumea asta decât să prepari niște cartofi prăjiți. Probabil e unul dintre primele lucruri pe care înveți să le faci la bucătărie. Cu toate acestea, chiar și cele mai bune gospodine întâmpină dificultăți când prepară cartofii la tigaie. Nemaivorbind de începători. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să gătești cei mai delicioși cartofi prăjiți.

Sfaturi la gătirea cartofilor prăjiți

Regula 1

După ce i-ai curățat și i-ai tăiat, pune cartofii într-o oală cu apă rece și lasă-i să stea timp de 10 minute. Apa trebuie să fie cât mai rece, pentru a îndepărta amidonul din componența cartofilor. În timpul prăjirii, amidonul împiedică cartofii să rumenească și îi face moi în loc să fie crocanți. Cu cât cartofii sunt mai proaspeți, cu atât mai mult trebuie să-i ții în apă.

Regula 2

După ce ai înmuiat cartofii, ei trebuie uscați. Scurge apa folosind o strecurătoare și întinde cartofii pe un prosop de hârtie. Legumele trebuie să se usuce, pentru că din cauza apei cartofii nu se prăjesc cum trebuie. În plus, contactul dintre apă și ulei afectează tigaia și generează mai mulți stropi încinși.

Regula 3

Tigaia trebuie încinsă, iar uleiul încălzit. De asta trebuie să te ocupi în prealabil. Și nu te lăcomi când vine vorba de ulei. Cartofii trebuie să se îmbibe bine, dacă vrei să fie ușori, gustoși și crocanți.

Regula 4

Adaugă sarea și condimentele abia după ce cartofii sunt gata. Dacă sărezi cartofii în timpul prăjirii, sarea va elibera apa din componența lor, iar apa va împiedica formarea crustei. Prin urmare, cartofii vor fi moi și jilavi. Aceștia trebuie sărați abia în farfurie.

Regula 5

Nu acoperi tigaia în timpul prăjirii. În acest caz, vaporii de apă se vor acumula pe capacul tigăii, iar asta înseamnă umiditate în plus, care va da peste cap toate eforturile pe care le-ai depus până atunci.

Regula 6

Pentru a obține cartofi rumeni, delicioși și crocanți, așează legumele în 2-3 straturi. Nu se recomandă să umpli tigaia sau să tratezi un singur strat de cartofi. După ce pui cartofii în tigaie, nu îi întoarce imediat. Așteaptă 5-7 minute. Și, desigur, în timpul prăjirii, nu îi amesteca foarte des. De 2-3 ori este suficient.

Bonus

Pentru un plus de aromă, înainte de a pune cartofii, poți prăji în ulei câțiva căței de usturoi. Când usturoiul e gata, scoate-l din tigaie și adaugă cartofii. Unii adaugă o crenguță de rozmarin. Aceasta conferă cartofilor o aromă ușoară de conifere.