Cum amenajezi un apartament mic ca să pară mai mare? Iată ce au făcut acești proprietari!

Recent am publicat un articol în care am discutat despre amenajarea unui apartament cu o singură cameră în nuanțe cremoase și texturi moi. Dar o astfel de paletă cromatică nu este pe placul tuturor. Prin urmare, astăzi vom discuta despre amenajarea unui apartament mic, în tonuri deschise și reci, care arată sofisticat, contemporan și elegant.

Amenajare apartament mic de bloc

Încă de la intrare putem observa că locuința este amenajată într-un stil laconic, aproape ascetic și că predomină o tonalitate deschisă, rece, care extinde la maxim spațiul din apartament. Efectul este dublat de oglinzi și de suprafețele netede, strălucitoare. Albul emană prospețime și rafinament, iar contrastele adaugă camerei expresivitate. Aproape imediat se creează impresia că aici locuiește o familie de aristocrați.

Baia e realizată în același stil – minimalist, sobru, dar proaspăt. Cel mai plăcut detaliu din baie este oglinda încadrată într-o ramă de culoarea platinei, care arată super modern și sofisticat. Dar ne-a plăcut și forma chiuvetei, care adaugă plasticitate și delicatețe interiorului sobru, și panoul maro, care creează un contrast atât de necesar.

Amenajare bucătărie apartament mic

Bucătăria este luminoasă, ordonată, bine echipată. Spațiul emană prospețime și voie bună. Suprafețele netede, perdelele imaculate, lumina naturală și lămpile fixate de tavan asigură iluminarea deplină a acesteia.

Deasupra aragazului este instalată o hota iluminată, dar culoarea acesteia nu e  avantajoasă, deoarece urmele de murdărie vor ieși în evidență rapid. Prin urmare, aceasta trebuie curățată zilnic, ceea ce nu e deloc comod.

De asemenea, iese în prim-plan decorul ascetic – scaunul în stilul lui Brâncuși, farfuriile de pe pereți și farfuria decorativă de pe blatul de bucătărie. Ne-a plăcut și pardoseala, care este durabilă și ușor de îngrijit.

Amenajare living apartament mic

Zona de luat masa este situată între cele 2 ferestre și nu are nevoie de iluminare suplimentară. Aceasta realizează tranziția de la bucătărie la camera de zi, care sunt îmbinate grațios.

Dejunul se ia la o masă rotundă, compactă, completată cu scaune moi. Aceasta este pliabilă, deci poate fi desfăcută pentru a primi oaspeți, dar în zilele obișnuite nu îngreunează trecerea dintr-o parte în alta a camerei.

Cealaltă parte a living-ului este decorată cu rafturi simetrice, aurii. Structura ușoară a lor fac camera de zi să arate și mai spațios, iar efectul este dublat de oglindă, care ne face cochet din ochi din camera vecină.

Peretele este decorat cu o pictură abstractă, care se asociază perfect cu canapeaua. Iluminarea este asigurată de un candelabru masiv, o lampă de podea și două lămpi de perete. Toate aurite.

Pe peretele opus putem descoperi un raft neobișnuit, încărcat cu vaze decorative de diferite dimensiuni, iar la podea o vază enormă, plină cu pietre. Acest design amintește de stilul scandinav.

Amenajare dormitor apartament mic

Și iată că am ajuns la dormitor, care arată mai puțin pretențios în comparație cu living-ul și bucătăria. În dormitor apare o nuanță nouă – un soi de roz prăfuit, dar și o textură nouă, pe candelabru, pervaz și perete. Interiorul este delicat și cât se poate de confortabil. Într-o asemenea ambianță vrei să te trezești în fiecare zi.

De asemenea, apartamentul are un colț echipat cu fotoliu, pentru lectură, ceai sau un pui de somn, de ce nu. Fotoliul albastru-cenușiu și măsuța de cafea cu mai multe niveluri întruchipează esența acestui apartament – modern, confortabil și elegant.

Citește și: Au renunțat la living și nu au regretat: 5 apartamente frumoase, fără cameră de zi!