8 din 10 femei le poartă greșit: Iată cum se asortează șosetele!

De reguli de conduită e bine să ne folosim în fiecare zi. Cu cât sunt mai uzitate, cu atât e mai bine. Ele nu sunt demodate, ci din contra, sunt din ce în ce mai apreciate. Dar există sute de reguli și nu-i atât de ușor să le reții. Mai ales când vorbim de șosete! Iată câteva reguli simple, care vor da bine în societate de fiecare dată cânt sunt aplicate.

#1. Nu purta șosete gri

Dacă șosetele sunt la vedere, evită modelele gri. Motivul e simplu. Oamenii vor crede că porți șosete albe murdare. Și chiar dacă înțelegem că nu e așa, impresia neplăcută va rămâne.

#2. Nu lăsa pielea la vedere

Dacă te așezi pe scaun, glezna goală nu trebuie să fie la vedere. Prin urmare, dacă porți pantaloni clasici, îmbracă ciorapi lungi. În general, dacă porți șosete cu pantaloni, încearcă să nu lași pielea gleznei descoperită.

#3. Nu purta pantaloni scurți cu șosete lungi

Acest stil nu te va face mai feminină. În afară de asta, șosetele lungi creează o linie orizontală suplimentară, care taie imaginea și face picioarele să pară mai scurte. Din această cauză, cu cât mai lungi sunt ciorapii, cu atât mai scurte vor părea picioarele tale. Pantalonii scurți se poartă fără șosete sau cu șosete albe până la osul rotund de la gleznă.

#4. Nu purta șosete casual cu ținute de afaceri

Șosetele cu animal print, iepurași și frunze de marijuana omoară complet acest stil. În Vest, unii top manageri încearcă să-și sublinieze astfel tăria de caracter. De altfel, până și Regina Elisabeta a II-a a apărut la unul din evenimente în șosete cu câinișori, dar noi rămânem la părerea că stilul clasic arată mai bine.

#5. Nu purta adidași vibranți cu șosete colorate

Excesul de culori obosește. Ți se ofilesc ochii când vezi astfel de ținute. Secretul unui look armonios este cât se poate de simplu. Șosetele gri, negre și albe se poartă cu pantofi colorați. Iar șosetele colorate se poartă cu pantofi întunecați sau gri.

#6. Nu purta pantofi albi cu șosete negre

De la regula de mai sus există o singură excepție. Pantofii albi nu se poartă cu șosete negre, ci cu șosete albe sau modele în culori pastelate.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!