Deja știu cum să am o bucătărie funcțională: 6 soluții, care mă bucură de câțiva ani

Nu știi cum să-ți faci bucătăria funcțională, comodă și frumoasă? Iată câteva soluții care m-au ajutat pe mine să obțin acest rezultat.

1. Chiuvetă adâncă

În primul rând, pot spăla în ea cratițe, tăvi și alte vase de dimensiuni mari. În al doilea rând, dacă ai veselă murdară în ea, nu este vizibilă de la intrare. Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi are momente în care mai lasă vesela nespălată până seara. În plus, într-o astfel de chiuvetă poți spăla dintr-o dată vreo 5 kg de ardei sau poate chiar să faci baie unui bebeluș.

2. Baterie bună pentru chiuvetă

Nu trebuie să economisești pe obiectele sanitare. De aceea, eu am optat pentru o baterie de calitate, ergonomică. Atunci când alegi robinetul, ai grijă să fie înalt, așa e mult mai comod, de exemplu, poți umple o sticlă sau o vază. Totuși, vezi ca să fie suficient spațiu până la dulapurile suspendate. Pe lângă toate, această baterie are duș extractibil și pipă mobilă. Poți spăla toate legumele fără ca să le rotești sub jetul de apă.

3. Bară pentru cești

Nu am o bucătărie prea mare, de aceea această soluție mi s-a părut potrivită. Nu am putut s-o fixez de faianță, așa că am pus-o sub dulapul suspendat. Așa o vom putea scoate fără să stricăm pereții.

4. Inserții pe raft

Pentru că dulapurile superioare sunt cu uși din sticlă, în interiorul lor trebuie să fie totul bine ales și aranjat. Am găsit la IKEA inserții care au rezolvat problema articolelor din spate. Acum totul este aranjat bine și comod.

5. Strecurătoare comodă

Încă o soluție oferită de IKEA este strecurătoarea care se fixează pe chiuvetă. Ea ocupă puțin spațiu și este utilă atât pentru scurgerea vaselor, cât și pentru fructe și legume.

6. Dozator pentru detergent de vase

De obicei, detergenții, bureții și lavetele strică aspectul curat al bucărăriei, mai ales că sunt de culori țipătoare. Dozatoarele pentru săpun sunt o soluție perfectă, care doar completează bucătăria. Lavetele și bureții le poți asunde în dulapul de sub chiuvetă sau poți găsi un suport special pentru ele, care se fixează în chiuvetă.

Sursa