Decorează-ți bucătăria cu lucruri utile: 5 idei fenomenale

Funcționalitate, confort și frumusețe – sunt trei piloni pe care se bazează designul unei locuințe și a unei bucătării, în special. Din acest articol vei afla cum să-ți decorezi bucătăria, fără lucruri nefuncționale precum tablouri, postere sau figurine.

Cea mai bună abordare este să folosești pe post de decor obiectele pe care le utilizezi pentru gătit.

1. Tocătoare

Ele se regăsesc în orice bucătărie, dar pot fi și o decorațiune excelentă. Și nu este neapăpărat să fie tocătoare pictate, este suficient să fie simple din lemn, dar de diferite dimensiuni și forme. Cu ele poți face niște compoziții foarte originale pe perete.

2. Recipiente de depozitare

Crupele, condimentele, sarea, zahărul, făina și alte alimente, de regulă, sunt păstrate în ceva. Ambalajul, odată desfăcut, lasă umiditatea să pătrundă sau permite conținutului să se împrăștie, ceea ce nu este practic. Să știi că nu este neapărat să le ascunzi prin dulapuri, îți poți cumpăra recipiente similare pe care să notezi ceea ce se păstrează și să-ți decorezi frumos bucătăria.

3. Vesela

Încă din cele mai vechi timpuri, vesela era folosită pe post de decor. Cheia succesului constă în aranjarea estetică a seturilor sau a colecțiilor de farfurii și cești drăguțe. Ai grijă să fie în același stil și să se asorteze cromatic.

4. Prosoape

Și prosoapele pot fi o decorațiune frumoasă pentru bucătărie. Poți face asta foarte ușor cu ajutorul seturilor de prosoape. Agață-le la un loc vizibil, așa încât nu doar să te ștergi pe mâini, dar și să creezi un accent estetic în interior.

5. Compoziții din ustensile

Orice gospodină știe că o bucătărie frumoasă înseamnă o bucătărie ordonată. Un blat de bucătărie plin cu obiecte aruncate la întâmplare va fi întotdeauna în defavoarea încăperii.  Poți evita acest lucru cu ajutorul unui coș sau a unui suport pe care să aranjezi frumos toate cele necesare.