Decolteul sau volanele: 8 greșeli de stil, care trădează femeia trecută de 30

Modul în care se îmbracă o persoană joacă un rol crucial în ceea ce privește prima impresie, mai ales când e vorba despre femei. Unde greșesc acestea atunci când încearcă să-și ascundă vârsta cu ajutorul hainelor?

1. Rochii și fuste prea scurte

Fii de acord, pe o femeie de aproape 40 de ani, rochia scurtă o face să arate cel puțin ciudat. Poate și o face curajoasă, dar nicidecum stilată.

Cu vârsta, pielea devine mai puțin elastică, mai ales pe genunchi și chiar dacă ai picioare slabe, nu înseamnă că arată și bine. Optează mai bine pentru lungimea midi.

2. Volane și jabouri

Aceste decorațiuni pentru haine sunt potrivite mai mult pentru rochițele pentru fetițe, decât pentru hainele femeilor mature.  Mai mult, volanele mai și adaugă kilograme în plus.

3. Bluze din tricot cu nasturi

Multe femei de vârsta a doua au astfel de piese vestimentare și li se pare un articol universal, care nu iese din modă niciodată. Chiar dacă este o haină practică, aceasta îmbătrânește și o face pe femeie lipsită de gust și stil.

4. Geantă voluminoasă de tip sac

Femeile care pun pe primul loc practicitatea aleg genți din textil de tip sac în care încape aproape orice. Nu uita că geanta unei doamne nu trebuie să semene cu o torbă de cumpărături, în care încap: o cutie de lapte, o pâine, un kg de cartofi și două de mere.

În geanta unei femei trebuie să se regăsească doar cele strict necesare.

5. Bijuterii masive

Poate că unele arată bine, dar atrag atenția spre zonele problematice. Lănțișoarele și cerceii prea vizibili vor scoate în evidență ridurile de pe față și din zona gâtului. Optează pentru bijuterii minimaliste.

6. Decolteu îndrăzneț

Dacă nu ești o vedetă la Hollywood mai bine renunță la decolteul prea adânc. Cel mai probabil nu mai ai sânii atât de fermi, ți-au apărut pete de pigmentație și nici nu mai vrei să demonstrezi ce posezi celor din jur.

7. Blugi nepotriviți

Chiar dacă este un articol nelipsit din garderobă, blugii pot strica foarte ușor ținuta unei femei. După 30 de ani, renunță la jeanșii prea strâmți, cu talie prea joasă, dar și cu prea multe rupturi.

8. Imprimeu mășcat

Imprimeurile pe haine sunt niște alegeri riscante. Ai grijă să nu fie în exces și să fie prea mari, ca să-ți adauge kilograme. Totodată, nu uita să le combini cu haine monotone, fără alte decorațiuni.