De ce sprâncenele contează? Și alte 6 lecții valoroase de stil de la Jacqueline Kennedy!

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jacqueline Kennedy, nu a fost considerată niciodată un etalon al frumuseții, dar grația, stilul, identitatea și capacitatea ei de a-și sublinia demnitatea au inspirat și inspiră milioane de femei din întreaga lume, până în ziua de azi.

Costumul din tweed, atent croit, coafura laconică și îngrijită, rujul intens și strălucitor – sunt doar câteva elemente din stilul care a făcut-o vestită. Hai să vedem împreună în ce consta acest stil.

Secretele frumuseții de la Jacqueline Kennedy

Rujul – principalul element din trusa de machiaj a oricărei femei

Jacqueline nu a fost niciodată surprinsă purtând un machiaj foarte expresiv sau strălucitor. Acesta întotdeauna punea accentul pe buze. Iar abilitatea ei de a potrivi ideal nuanța de ruj pentru orice ținută a fost și rămâne de invidiat. Chiar și cea mai strălucitoare și intensă nuanță de roz arăta armonios și la locul său pe ținutele sale.

Curățarea corectă a tenului

Jackie aprecia naturalețea în chipul unei femei și acorda o atenție deosebită îngrijirii tenului. De exemplu, ea niciodată nu se culca cu straturi de machiaj pe față și folosea săpun cu sare și nămol din Marea Moartă, pregătit de dermatologul său Erno Laszlo. Încearcă și tu să te consulți cu un cosmetician înainte de a alege produsele de îngrijire a pielii și rezultatele nu se vor lăsa așteptate prea mult timp.

Citește și: ”O femeie în pantofi frumoși, nu va fi niciodată, urâtă”: 10 cele mai frumoase citate ale lui Coco Chanel

Nu fă economii pe crema pentru ten

Jacqueline avea un viciu la care nu putea renunța – fumatul. Imaginea cu prima doamnă însărcinată fumând o țigară, a făcut înconjurul lumii și s-a întors cu o rafală de critici. Jackie înțelegea cât de mult fumatul îi afectează tenul, deshidratându-i pielea, dar nu putea să renunțe. Și pentru a menține cumva tonusul pielii, aceasta cumpăra cea mai scumpă cremă pentru față de la Erno Laszlo, creată special pentru tenul său.

Din fericire, astăzi nu mai ai nevoie de o cremă individuală pentru a menține sănătatea tenului. Remediile contemporane sunt mai eficiente ca niciodată și nu costă atât de scump, dar nu uita să te consulți cu un cosmetician înainte de a alege crema pe care vrei să o folosești.

 

Găsește aroma care ți se potrivește

Jackie știa foarte bine că mirosul creează cele mai durabile asocieri și niciodată nu și-a schimbat parfumul preferat. La orice eveniment oficial, simțind aroma fină și laconică Lovely Patchouli 55 de la House of Krigler, cu note de bergamot, toată lumea știa că se apropie Jacqueline Kennedy. Îți sugerăm să profiți și tu de acest truc. Găsește aroma care ți se potrivește și fii gata să rămâi deliberat și iremediabil în memoria tuturor celor care te cunosc.

Citește și: Rafinament prezidențial: 7 ținute desăvârșite ale Melaniei Trump

Sprâncenele contează

Jacqueline era ferm convinsă că sprâncenele “fac” fața unui om. În fiecare dimineață, aceasta le îngrijea cu meticulozitate, conferindu-le forma corectă. Potrivit primei doamne, sprâncenele îngrijite frumos pot compensa absența machiajului și noi susținem în totalitate această părere.

Folosește ulei de păr pentru îngrijirea părului tău

Jackie era nevoită în permanență să-și coafeze și să-și onduleze părul, iar vârfurile aveau de suferit din cauza acestui fapt. La recomandarea stilistului său, ea a început să folosească ulei de levănțică pentru îngrijirea părului și nu a renunțat la el toată viața.

Citește și: Femeia care sfidează vârsta – 7 trucuri ca să arăți mai tânără de la Brigitte Macron!

Ochelarii de soare nu sunt un simplu accesoriu

În zilele însorite, Jacqueline nu ieșea niciodată fără ochelari de soare. Acest obicei o salva atât de paparazzi, cât și de ridurile de expresie. Din păcate și din fericire, noi nu avem probleme cu primii, dar în schimb, avem probleme cu ridurile și ochelarii de soare pot întârzia formarea sau accentuarea ridurilor din zona ochilor.