De ce să uzi orhideea cu suc de lămâie? 3 beneficii despre care nu ai știut

Orhideea este o floare deosebită. Atât ca aspect, cât și ca îngrijire. În multe culturi se crede că planta aduce fericirea și bunăstarea în casă. Nu e de mirare că orhideea este una dintre cele mai apreciate flori din lume.

Dar pe cât e de frumoasă, pe atât e de pretențioasă. Nu oricine poate să-i vină de hac. Dacă vrei să te bucuri de florile îmbietoare ale orhideei, vei avea nevoie de puțină răbdare și un pic de îndemânare.

De ce nu înflorește orhideea?

Orhideea are nevoie de anumite condiții. Planta adoră căldura și nu tolerează frigul. Temperatura optimă, necesară ca orchideea să se dezvolte normal e cuprinsă între 18 și 28 de grade Celsius. Se recomandă ca în timpul zilei temperatura aerului să fie cu 4-5 grade mai mare decât în timpul nopții.

Ca orhideea să se simtă bine în casă, ea trebuie ferită soare. Frunzele de orhidee sunt foarte sensibile, iar razele solare le pot deteriora. În consecință, procesele metabolice ale plantei vor fi tulburate și ea nu va înflori deloc. Prin urmare, orhideea nu trebuie amplasată în partea de sud a camerei.

Cât de des să uzi orhideea?

Unii oameni consideră că e mai bine să uzi planta o dată în plus, decât să o uzi prea rar. Această abordare este greșită, deoarece excesul de umiditate duce la degradarea sistemului radicular al plantei. Rădăcinile putrezesc, iar frunzele devin moi și lipsite de vlagă. Planta trebuie udată o dată la 7 zile în timpul verii și de 2-3 ori pe lună în timpul iernii.

Fii atentă la starea acesteia. Dacă observi că frunzele inferioare se ofilesc la capete sau se lasă în jos ca urechile unui iepuraș înseamnă că planta are nevoie de mai multă apă, iar dacă frunzele sunt moi și încep să putrezească, înseamnă că o uzi prea des. De asemenea, este de preferat să o uzi cu apă de ploaie (fără clor), încălzită la temperatura camerei.

Cu ce să hrănești orhideea?

Pentru a face orhideea să înflorească frumos nu vei avea nevoie de îngrășăminte speciale. Îngrășământul-minune se află la tine în casă și nu costă nimic. Este vorba de sucul de lămâie.

Sucul de lămâie este bun pentru a întări sistemul radicular al orhideei, a preveni degradarea rădăcinilor și a stimula înflorirea ei. Pentru a prepara îngrășământul, amestecă puțină apă cu suc de lămâie – 100 ml de suc la 3 litri de apă. Și udă floarea cu această soluție o dată la șase săptămâni.

Compușii minerali din componența lămâii vindecă planta, întăresc sistemul radicular al acesteia, normalizează procesele metabolice, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața. Iar pe deasupra, previn degradarea rădăcinilor, stimulează înflorirea plantei și îmbunătățesc rezistența acesteia la dăunători.