Pentru ce să ungi ouăle cu ulei vegetal și înca 7 trucuri care îți vor fi utile în bucătărie!

Toate alimentele sunt perisabile prin natura lor, mai puțin mierea, sarea și băuturile alcoolice tari. Restul produselor mai devreme sau mai târziu se alterează.

Și totuși, există câteva trucuri simple, prin care poți păcăli natura, prelungind durata de viață a multor alimente. Bunicile noastre ungeau ouăle cu ulei vegetal, slănină de porc sau parafină. Și asta prelungea viața ouălor cu câteva luni, fără să fie păstrate în frigider. Dar hai să vedem la ce trucuri apelează gospodinele contemporane!

Cum să menții prospețimea diferitor alimente?

#1. Ne-am obișnuit să folosim hârtia pergament pentru copt. Dar pe lângă întrebuințarea ei convențională, hârtia de copt e bună la păstrarea cașcavalului. Înfășoară cașcavalul în hârtie și acesta își va menține gustul și aroma pentru mai mult timp.

#2. Fructele de pădure sunt bune pentru sistemul digestiv și sistemul circulator. Multe persoane își fac provizii de fructe și le păstrează în frigider. Însă deseori acestea sunt afectate de mucegai. Pentru a preveni apariția mucegaiului, înmoaie fructele proaspete într-o soluție ușoară de oțet (la un litru de apă – 100 ml de oțet). Gustul fructelor va rămâne același.

#3. Știai că dacă păstrezi țelina în folie de aluminiu, aceasta își va menține prospețimea chiar și o lună? Același lucru e valabil pentru broccoli și alte verdețuri.

#4. Ține ceapa și usturoiul în pungi de hârtie găurite. În acest fel, legumele își vor păstra proprietățile pentru mai mult timp și cel puțin două luni nu vor fi afectate de mucegai.

#5. Păstrează cartofii alături de mere. Merele eliberează un gaz numit etilenă, care împiedică cartofii să încolțească. De altfel, pentru a prelungi durata de viață a merelor, e suficient să le pui într-o pungă de hârtie.

#6. După ce este curățat, fructul de avocado se alterează rapid din cauza oxidării. Pentru a-i prelungi durata de viață, lasă jumătate de ceapă curățată lângă recipientul cu avocado. Compușii de sulf eliberați de legumă, vor încetini procesul de oxidare și fructul de avocado va rămâne proaspăt pentru încă o zi.

#7. Ca să menții prospețimea pâinii pentru mai mult timp, păstrează produsul într-un coș pentru pâine, iar alături pune jumătate de cartof, un măr sau un pic de sare. Toate acestea îi mențin proprietățile și îi prelungesc durata de viață.

Citește și: Pasta de dinți: 4 întrebuințări nebănuite despre care trebuie să știe fiecare gospodină!