De ce să te dai cu ulei de pește înainte de somn? 3 motive invocate de specialiști!

Tristețea, bucuria, invidia, furia, încântarea, seninătatea – toate emoțiile pe care le trăim își lasă amprenta pe chipul fiecăruia din noi. Ridurile sunt o realitate inevitabilă cu care se confruntă fiecare adult. Și dacă bărbații nu sunt preocupați în mod deosebit de prezența lor, pentru femei ridurile sunt o adevărată tragedie.

Toate femeile vor să fie elegante, stilate și atrăgătoare. Și poate că ridurile nu șterg din feminitatea și eleganța unei femei, dar cu certitudine șterg din încrederea de sine. Prin urmare, trebuie să luptăm cu ele.

Riduri tratament naturist

Cel mai bun remediu împotriva ridurilor este uleiul de pește. Uleiul de pește contribuie la încetinirea declinului cognitiv, îmbunătățește calitatea somnului, memoria, menține vederea normală și întărește membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică.

Datorită conținutului bogat de Omega 3, uleiul de pește accelerează regenerarea pielii și stimulează secreția de elastină și colagen, esențiale pentru sănătatea tenului.

Mască pentru riduri făcută acasă

Dacă te lupți cu ridurile fine și petele maronii, amestecă uleiul de pește cu smântână și suc de lămâie (câte o linguriță de fiecare). Smântâna are un efect de regenerare mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii. Compușii ei au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei, hidratează pielea și protejează membranele celulare de efectul reacțiilor oxidative.

Aplică masca pe față timp de 30 de minute, apoi îndepărtează amestecul cu o spatulă cosmetică. Resturile pot fi spălate cu ceai de mușețel. Masca se aplică o dată la 7-10 zile.

Mască pentru riduri profunde

Pentru netezirea ridurilor adânci, amestecă o lingură de ulei cu o lingură de miere. Aplică masca pe față timp de 20-30 de minute și îndepărteaz-o cu un prosop de hârtie. Apoi clătește-ți fața sub un jet de apă caldă. Masca poate fi aplicată la 3-5 zile, în dependență de timpul de care dispui.

Mierea este ideală pentru curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene, menține tenul hidratat și ajută la reducerea ridurilor.

Mască pentru riduri ochi

Uleiul pur de pește este cel mai eficient remediu împotriva ridurilor din jurul ochilor. Dermatologii recomandă aplicarea acestuia înainte de somn. Aplică emulsia pe ten timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Iar pentru un efect și mai bun, poți apela atât la uz extern, cât și la uz intern sub formă de vitamine. La urma urmei, pielea trebuie îngrijită atât din exterior, cât și din interior. Mai multe despre a doua modalitate poți citit în articolul de mai jos.

Citește și: Îngrijește-ți pielea din interior: Un meniu de o zi pentru o piele sănătoasă!