De ce să ștergi pantofii cu spray multifuncțional și încă 6 trucuri utile în gospodărie!

Spray-ul multifuncțional WD-40 este o adevărată comoară pentru orice bărbat. Acest lubrifiant multifuncțional îndepărtează rugina de pe obiecte metalice, lubrifiază și elimină scârțâitul, previne coroziunea, curăță și lustruiește chiuvetele de bucătărie și asigură funcționarea ușoară a balamalelor, broaștelor, zăvoarelor și șuruburilor.

De asemenea, WD-40 înlătură umezeala, deblochează mecanismele înțepenite, curăță mucegaiul, rugina și petele de calcar și protejează polii acumulatorilor auto împotriva oxidării. Experții spun că acest lubrifiant are peste 2000 de aplicații bune pentru domeniul auto, industrie, inginerie, grădinărit, casă, birou, sport etc.

Dar oamenii continuă să descopere noi și noi utilizări, dincolo de întrebuințarea lui convențională. Iată 7 utilizări despre care probabil nu ai știut.

Spray WD-40 întrebuințări

1. Spray-ul te poate ajuta nu numai cu deblocarea sistemelor de închidere a geamurilor sau a lăcatelor, ci și cu separarea a două pahare înțepenite unul într-altul. E destul să dai de două ori cu spray și peste 5 minute paharele se vor dezlipi cât ai zice pește. Dar nu uita să le cureți minuțios după aia.

2. Cea mai simplă modalitate de a scoate un inel înțepenit de pe deget este să te dai cu WD-40. Dar nu uita să-ți speli mâinile cu săpun și soluție de spălat vase pe urmă.

3. Soluția îți va proteja casa de muști și furnici. E destul să prelucrezi cu WD-40 pervazul (pe din afară) și cadrul ușii.

4. Spray-ul multifuncțional te va ajuta să îndepărtezi definitiv o gumă de mestecat lipită de masă sau de bocanci.

5. Probabil ai observat că plăcuțele de înmatriculare încep să ruginească cu timpul și își pierd aspectul original. Dar fii pe pace. Cu doar câteva picături de WD, plăcuța de înmatriculare va sclipi ca odinioară.

6. Iar dacă prelucrezi parbrizul cu lubrifiant, îl vei proteja de murdărie și îngheț în timpul iernii. De altfel, WD-40 protejează și uneltele pe parcursul lunilor de iarnă.

7. Tot iarna poți să folosești acest spray pentru a proteja pantofii și bocancii de apă, astfel încât picioarele tale să rămână întotdeauna uscate.

Citește și: De ce să adaugi oțet la spălarea hainelor: 7 beneficii despre care nu ai știut!