De ce să ștergi oglinda cu spumă de ras și încă 9 sfaturi utile în gospodărie!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Unele dintre ele sună de-a dreptul amuzant și caraghios. Dar și mai amuzant este când le aplici, iar ele chiar funcționează. Iată 10 sfaturi culese de pe internet, pe care oamenii nu le iau în serios, deși sunt foarte utile!

#1. Spuma de ras e bună ca soluție antiaburire/anticondens. Aplică gelul pe oglinda din baie, lasă-l să se usuce și spală oglinda așa cum ai face-o de obicei. Același lucru e valabil pentru ochelari, parbriz și alte suprafețe lucioase.

#2. Spirtul medicinal te poate ajuta să îndepărtezi o gumă de mestecat lipită de pantaloni sau de masă.

#3. Iată un sfat care nu e deloc amuzant. Dacă ești atacat de un câine și ai căzut jos, protejează-ți fața și gâtul cu antebrațul. Literalmente, permite-i să te muște de antebraț și prinde-l de curelușă cu cealaltă mână. Antebrațul e destul de gros pentru a slăbi mușcătura, iar dacă îl apuci de curelușă îți va fi mai ușor să îl controlezi.

#4. Petele de transpirație ies cu… suc de cartofi! Mai bine zis, nu apar. Cartoful previne apariția urmele de transpirație pe haine. E suficient să tai un cartof în jumătate și să ștergi haina subsuoară cu partea interioară a acestuia. Lasă amidonul să se înmoaie și clătește haina cu apă.

#5. Mirosul de usturoi de pe mâini poate fi îndepărtat dacă freci cu mâna orice suprafață inoxidabilă, de exemplu, un ceainic.

#6. Pune ceapa în congelator înainte să o toci (timp de 10 minute). Chiar dacă a înghețat puțin, leguma se taie ușor, iar sucul nu face vapori, respectiv nu îți vor da lacrimile.

#7. Șterge-ți mâinile cu ulei vegetal pentru a scăpa de senzația de mâncărime care apare după tocarea ardeiului iute. Abia apoi, spală-te cu săpun.

#8. Ca tava pentru vopsea să rămână curată, acoperă suprafața acesteia cu polietilenă sau cu folie alimentară. Acest truc nu va afecta procesul de lucru, dar la final vei avea de spălat cu un obiect mai puțin.

#9. Cel mai ieftin, cel mai eficient și cel mai sănătos (pentru oameni) remediu contra gândacilor de bucătărie este spray-ul pregătit din apă cu soluție pentru spălat vase. Dar va trebui să îi identifici și să îi stropești. Pielița de săpun îi sufocă.

#10. Dacă ți-a desenat cineva mustăți pe față cu un marker mai capricios, poți înlătura urmele cu soluție pentru îndepărtarea ojei.

Citește și: Cum deosebim mierea naturală de cea contrafăcută? 5 trucuri folosite de apicultori!