De ce să ștergi geamurile cu amoniac și încă 3 sfaturi utile în gospodărie!

Spălatul geamurilor este o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Pentru mine e și mai greu, deoarece stau la etajul 8 și praful este insensibil, atât față de ferestre, cât și față de mine. Dar stai liniștită că-i venim noi de hac.

Înainte curățam geamurile la fiecare 2-3 luni, și din interior, și din exterior. Dar sora mea, care își face studiile în China, m-a învățat un truc pe care-l folosește populația locală. Ei amestecă apa cu oțet și amoniac.

Soluție pentru spălarea geamurilor

Deci, la un litru de apă, se adaugă o lingură de esență de oțet de 70 grade și o lingură de amoniac. Se amestecă bine și se șterge din interior și din exterior cu ajutorul unei lavete din microfibră. Dacă pe partea din afară ferestrele sunt foarte murdare, îndepărtează praful cu o cârpă obișnuită, până a aplica soluția cu amoniac. De asemenea, nu ezita să ștergi ramele, cauciucul și canelurile cu soluția obținută.

Dacă ai o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon, le poți folosi ca lavete pentru a lustrui fereastra. Nailonul este o fibră textilă poliamidică – fină și fragilă, care înlătură excelent murdăria și nu lasă urme pe geam.

Din spusele ei, chinezii își spală geamurile o singură dată pe an, și cu toate că orașele lor sunt poluate, ferestrele rămân aproape imaculate.

Sfaturi la spălarea geamurilor

O altă recomandare este să folosești un aparat de curățare cu aburi, care elimină murdăria aproape instantaneu. Aparatul e numai bun pentru a îndepărta murdăria din colțuri, de pe rame, de sub cauciuc, de pe caneluri și de pe feronerie.

Un alt remediu testat în timp este amidonul. Dizolvă o parte de amidon în zece părți de apă și șterge ferestrele cu soluția obținută. Geamurile vor fi curate, iar pe sticlă nu vor rămâne depuneri.

De asemenea, în loc de oțet poți folosi vodcă. Dar mă tem că alți locuitori ai casei ar putea rămâne indignați după o astfel de risipă.

Citește și: 5 greșeli pe care le facem când fierbem orezul: Iată cum trebuie gătit!