De ce să ștergi ferestrele cu oțet și încă 5 sfaturi utile în gospodărie!

Spălarea ferestrelor este o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Praful este insensibil, atât față de ferestre, cât și față de noi. Dar fii sigură că-i venim noi de hac. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de sfaturile și recomandările de mai jos.

Sfaturi la spălarea geamurilor

1. O gospodină adevărată știe că geamurile nu trebuie spălate în zile însorite, pentru că ele sunt fierbinți, ceea ce înseamnă că detergentul se va evapora mai repede, lăsând depuneri neplăcute pe sticlă. Cel mai bine e să cureți ferestrele pe vreme noroasă.

2. Un remediu testat în timp este amidonul. Dizolvă o parte de amidon în zece părți de apă și șterge ferestrele cu soluția obținută. Geamurile vor fi curate, iar pe sticlă nu vor rămâne depuneri.

3. Dacă ai o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon, le poți folosi ca lavete pentru a lustrui fereastra. Nailonul este o fibră textilă poliamidică – fină și fragilă, care înlătură excelent murdăria și nu lasă urme pe geam.

4. De asemenea, poți prepara o soluție pe bază de oțet. Tot de ce vei avea nevoie este o lavetă obișnuită pentru geamuri, doi litri de apă, iod și puțin oțet. Dizolvă în apă 10 picături de iod și câteva linguri de oțet. Amestecă soluția bine și moaie laveta în apă. După care șterge ferestrele cu ajutorul ei. Mai întâi din interior, apoi din exterior. Dacă pe partea din afară ferestrele sunt foarte murdare, îndepărtează praful cu o cârpă obișnuită, până a aplica soluția pregătită mai devreme.

5. În loc de oțet poți folosi vodcă. Dar mă tem că alți locuitori ai casei ar putea rămâne indignați după o astfel de risipă.

6. O altă recomandare este să folosești un aparat de curățare cu aburi, care elimină murdăria aproape instantaneu. Aparatul e numai bun pentru a îndepărta murdăria din colțuri, de pe rame, de sub cauciuc, de pe caneluri și de pe feronerie.

Citește și: Cum să NU păstrezi alimentele în frigider? 7 greșeli care provoacă mirosul neplăcut!