De ce să ștergi cuptorul cu spumă de ras și încă 3 sfaturi utile în gospodărie!

Nu știu la voi cum e, însă mie cuptorul îmi dă mari bătăi de cap. Eu folosesc cuptorul destul de des, aproape în fiecare zi. Și fiind atât de des folosit, în mod evident se și murdărește. Și este destul de greu de curățat. De-a lungul timpului am încercat mai multe produse din comerț pentru a curăța cuptorul, dar ele nu au funcționat. În schimb, remediile tradiționale funcționează mereu. Iată câteva metode tradiționale care te vor scăpa de grăsime și ulei.

Cum să cureți cuptorul?

Dizolvă în apă 200 de grame de săpun de rufe, dat prin răzătoare și toarnă apa într-o oală metalică. Apoi pune oala în cuptor și încălzește cuptorul la 150 de grade. Peste 15 minute oprește cuptorul, așteaptă să se răcească puțin și șterge pereții acestuia mai întâi cu o lavetă umedă, iar apoi cu un burete uscat. Aburii vor înmuia depunerile de grăsime și murdărie de pe pereții cuptorului și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi cu laveta.

Cum să cureți cuptorul cu microunde?

Exact așa se curăță cuptorul cu microunde. Numai că în loc de săpun, folosește oțet. Pune în cuptor un pahar cu apă, iar în apă adaugă două linguri de oțet. Lasă cuptorul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Oțetul este foarte volatil, iar vaporii lui înmoaie grăsimea întărită și urmele de ulei. Apropo, pentru a preveni acumularea depunerilor, acoperă mâncarea cu o altă farfurie sau cu un capac special (nemetalic) de fiecare dată când te folosești de cuptor.

Cum să cureți cuptorul cu spumă de ras?

Spuma de ras are o mulțime de întrebuințări neconvenționale. De exemplu, cu ajutorul ei poți proteja oglinda, ochelarii, parbrizul și alte suprafețe lucioase de aburire. De asemenea, spuma de ras ajută la curățarea cuptorului de grăsime întărită. Aplică puțină spumă de ras pe zona contaminată și așteaptă 30 de minute. Apoi îndepărtează murdăria cu o lavetă sau un burete.

Cum să scapi de grăsimea întărită de pe cuptor?

Iar pentru a curăța cuptorul pe din afară, dizolvă 100 de grame de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă caldă, adaugă o lingură de detergent de vase, amestecă bine și șterge cuptorul/aragazul cu această soluție, folosind o lavetă moale. Cu siguranță rezultatele te vor bucura.