De ce să ștergi covorul cu balsam de rufe și încă 6 sfaturi utile în gospodărie!

Știai că balsamul de rufe are o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de utilizarea lui convențională, balsamul poate fi folosit pentru diferite treburi casnice și activități cotidiene. De exemplu, cu ajutorul lui poți scăpa de insecte și de praf. Iată 7 întrebuințări neașteptate ale balsamului de rufe, care îți vor simplifica viața de zi cu zi!

1. Balsam de rufe în loc de odorizant

Balsamurile au o aromă plăcută și delicată, numai bună pentru a crea o atmosferă cordială în casă. Pentru a prepara un odorizant de calitate, amestecă o parte de balsam cu două parți de apă și toarnă soluția într-un spray cu pulverizator.

2. Balsamul ca remediu împotriva insectelor

Acesta e cel mai ieftin, cel mai eficient și cel mai sănătos (pentru oameni) remediu contra gândacilor de bucătărie. Poți folosi spray-ul contra muștelor, furnicilor, gândacilor de bucătărie și păianjenilor. Rețeta rămâne aceeași, dar va trebui să îi identifici și să îi stropești. Pielița de săpun îi sufocă. În plus, mirosul de balsam îi ține departe de casă.

3. Balsamul prelungește viața pensulelor

Pensulele pentru vopsit sunt expuse constant la compuși chimici agresivi, ceea ce le face dure și neascultătoare. Balsamul de rufe le poate întoarce netezimea de odinioară. Tot ce trebuie să faci este să le speli, apoi să le clătești cu balsam.

4. Balsam de rufe contra prafului

De pe unele suprafețe praful se îndepărtează mai greu. Mai ales de pe suprafețele lucioase. Pentru a facilita această sarcină, dizolvă o parte de balsam în trei părți de apă, toarnă soluția într-un spray cu pulverizator și aplică detergentul la discreția ta. Soluția îndepărtează eficient murdăria și lasă o aromă plăcută.

5. Balsam pentru curățarea faianței

Rosturile de la gresie și faianță se înnegresc cât ai zice pește, mai ales în baie, unde pe chituri se acumulează mucegai și grăsime. Chiar și plăcile au de suferit. Ca podeaua să fie curată, e destul să o ștergi cu un burete înmuiat în balsam de rufe. După aplicare, se lasă așa timp de 20 de minute, apoi se spală cu apă.

6. Balsam pentru îndepărtarea tapetelor

Schimbarea tapetelor e o mare bătaie de cap, în mare parte pentru că trebuie să le îndepărtezi pe alea vechi. Ca să le dezlipești mai ușor, amestecă o parte de balsam cu zece părți de apă și aplică soluția peste tapete. Balsamul va umezi hârtiile și ele se vor desprinde mai ușor.

7. Balsam pentru curățarea covorului

Covoarele cu fir lung își pierd delicatețea în timp. Dar ea poate fi restabilită cu balsam de rufe. Amestecă o parte de balsam cu trei părți de apă și tratează covoarele cu soluția obținută (din pulverizator). Firele vor deveni mai moi și se vor electriza mai puțin. Iar covorul va absorbi mai puțin praf.

Citește și: De ce să NU folosești balsamul de rufe și încă 3 sfaturi utile la spălare!