De ce să ștergi covorul cu amidon și încă 6 sfaturi utile în gospodărie!

Amidonul este o pulbere albă, fără gust, fără miros, care se obține din cartofi, porumb sau făină fină. Cândva, acest ingredient putea fi găsit în fiecare casă, deoarece avea o groază de întrebuințări. Însă odată cu apariția produselor din comerț, aceste întrebuințări au devenit inutile. Și totuși, o parte din ele s-ar putea să-ți fie de ajutor.

1. Scoate petele cu amidon

Amidonul îndepărtează perfect urmele de grăsime de pe covoare și canapele. Pentru a face acest lucru, aplică pudra pe zona contaminată, apoi curăță țesătura cu un burete înmuiat în apă cu detergent. De asemenea, amidonul te poate ajuta la îndepărtarea urmelor de cerneală și sânge.

2. Curăță mobila cu amidon

Știai că amidonul de porumb te poate ajuta să îți faci mobila să arate ca nouă? Pentru a face acest lucru, amestecă o cana de apă cu o lingură de amidon (250 ml/10 grame) și șterge mobila cu această soluție. Apoi lustruiește suprafața cu o lavetă uscată. Cu amidon pot fi curățate suprafețele metalice, cele de lemn și cele de sticlă.

3. Elimină mirosurile cu amidon

Dacă pantofii tăi miros urât, amidonul de porumb este exact ceea de ce ai nevoie. Acest compus acționează asemenea unei pudre de talc naturale, care absoarbe umezeala și mirosul neplăcut. Presară puţin praf de amidon pe suprafaţa interioară a pantofilor şi lasă să stea peste noapte, apoi bagă pantofii la maşina de spălat

4. Curăță ferestrele cu amidon

Amidonul redă strălucirea ferestrelor. La un litru de apă se adaugă o lingură de esență de oțet de 70 grade și o lingură de amidon. Se amestecă bine și se șterge din interior și din exterior cu ajutorul unei lavete din microfibră. În loc de lavetă poți folosi o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon.

5. Scapă de transpirație cu amidon

Amidonul are proprietatea de a absorbi umezeala, de aceea constituie o bază excelentă pentru deodorante. Prin urmare, dacă transpiri foarte mult, iar deodorantele industriale îți provoacă alergii, prepară un deodorant pe bază de amidon. Amestecă 3 linguriţe de amidon cu 4 linguriţe de bicarbonat de sodiu și 5 linguriţe de ulei de cocos.

6. Înlocuiește șamponul uscat cu amidon

Între cele două spălări, părul trebuie păstrat într-o condiție decentă. Sebumul de pe pielea capului hrănește părul, dar atunci când este în exces, substanța sufocă porii, provocând mâncărimi. Pentru a combate acest proces, vei avea nevoie de un șampon uscat sau de amidon. El curăță părul, dă senzația de prospețime și adaugă volum la rădăcini.

7. Scapă de iritații cu amidon

Amidonul calmează erupțiile cutanate. Dizolvă 3 linguriţe de amidon cu trei lingurițe de apă rece, până când compoziţia capătă consistenţa untului de arahide. După care aplică amestecul pe piele folosind o dischetă demachiantă. Iritaţiile, arsurile ușoare și înţepăturile de insecte vor dispărea ca prin minune.