De ce să speli mobila cu apă minerală? Rețeta care ajută în 100% din cazuri!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Unele dintre ele sună de-a dreptul amuzant și caraghios. Dar și mai amuzant este când le aplici, iar ele chiar funcționează.

Unul din cele mai ciudate sfaturi pe care le-am citit în ultimul timp, a fost să spăl mobila cu apă minerală. Fiind naivă de fire, imediat am și încercat. Și spre surprinderea mea, metoda a funcționat.

S-a dovedit a fi că apa minerală îndepărtează cu ușurință petele dificile de pe mobilierul tapițat sau din salonul mașinii. Petele dispar cât ai zice pește. Dar dacă ești mai sceptică de fire, poți testa rețeta pe o canapea mai veche și te vei convinge.

Așadar, pentru a prepara soluția vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– o parte de săpun lichid;

– o parte de oțet;

– o parte de apă minerală;

De asemenea, vei avea nevoie de o sticlă cu pulverizator, o perie și un uscător de păr. Amestecă ingredientele și toarnă soluția în sticlă. Stropește zonele afectate din pulverizator și lasă soluția să se îmbibe timp de 5-10 minute.

Apoi, șterge petele foarte atent. Frecarea violentă a lor este o greșeală, deoarece petele se vor îmbiba și mai adânc în țesătură. E mult mai eficient să ștergi pata cu ajutorul unei cârpe sau a unui burete, prin mișcări circulare ușoare. După care, clătește zona cu apă caldă și usucă țesătura cu ajutorul unui uscător.

De asemenea, e bine de știut că spirtul medicinal te poate ajuta să îndepărtezi o gumă de mestecat lipită pe tapițerie. Iar pentru îndepărtarea prafului, pufului, scamelor și a părului de animale de pe canapea, îți recomandăm să folosești mănuși. La modul practic, e suficient să le moi în apă și să ștergi suprafața mobilierului cu mâna.

Mai multe despre curățenia locuinței poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: Ghid pentru curățenia locuinței: 10 obiecte indispensabile pentru o curățenie de durată!