De ce să pui o bucată de cretă în dulapul de bucătărie?

Dulapurile de bucătărie sunt un bun nelipsit din casa fiecăruia din noi. Acolo păstrăm ceea ce e important cu adevărat, pentru că după cum bine știi, nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare.

Dar chiar dacă le îngrijim regulat, de multe ori din dulapuri miroase urât. Acest lucru se întâmplă din cauza umezelii și mucegaiului, din cauza produselor alterate, cât și din cauza aromelor naturale, de exemplu, a usturoiului.

Nimănui nu-i place dacă din dulap miroase urât. Din fericire, mirosurile pot fi îndepărtate ușor. Pentru a face acest lucru nu vei avea nevoie de soluții scumpe, din comerț. E suficient să cumperi niște cretă. Creta e bună nu numai pentru a scrie pe tablă sau a desena pe asfalt, ci și pentru a elimina diferite mirosuri.

În esență, creta nu este nimic altceva decât o bucată de calcar granular. Datorită structurii granulare, bucățile de cretă absorb bine umezeala și mirosul. De aceea, cu ajutorul cretei poți scăpa de mirosul urât din dulapul de bucătărie, din frigider, din șifonier, din coșul de gunoi, din coșul de rufe, din încălțăminte sau din litiera pentru pisici.

Pentru a face acest lucru, pune câte o bucată de cretă în diferite colțuri ale dulapului. Iar dacă vrei un efect și mai bun, zdrobește mai multe bucăți de cretă și toarnă pulberea în punguțe de nailon. Punguțele pot fi confecționate dintr-o pereche veche de dresuri sau din șosete vechi. De asemenea, poți turna pulberea într-o farfurie. Aceasta trebuie schimbată o dată la două, trei luni.

În loc de cretă poți folosi comprimate pisate de cărbune activat sau un borcan deschis de cafea măcinată. Cafeaua măcinată absoarbe mirosurile și oferă o aromă plăcuta. Iar dacă îți place ceaiul, pune în dulap câteva pliculețe de ceai. Pliculețele de ceai au proprietăți absorbante și neutralizează toate mirosurile.