De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat și încă 3 trucuri utile la spălare!

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară pentru fiecare gospodină. Nici măcar nu-mi imaginez cum spălau rufele mamele și bunicile noastre. Dar mă bucur foarte mult că astăzi nu mai trebuie să pierdem ore în șir cu spălarea. Ai apăsat pe câteva butoane și aparatul face totul pentru tine.

Și totuși, trebuie să recunoaștem că nici măcar mașinile de spălat de ultimă generație nu se descurcă întotdeauna cu firele de păr, blana de animale, puful sau tot felul de scame. Mai ales când vorbim de păturici și așternuturi pe care au stat animale.

Pentru a rezolva această problemă, unii oameni cumpără bile pentru îndepărtarea scamelor în timpul spălării. Însă acestea sunt mici, își pierd rapid eficiența, rămân agățate de haine și nu se mișcă în tambur, prin urmare, au acțiune locală. Și în ciuda promisiunilor, sunt cam de unică folosință. Dar nu te descuraja. Nu ai nevoie de ele. Pentru a scăpa definitiv de scame vei avea nevoie de câteva bile din folie de aluminiu, care sunt mult mai ieftine și eficiente.

De ce să pui bile din folie de aluminiu în mașina de spălat?

Răspunsul e la suprafață – în timpul spălării, bilele se mișcă aleatoriu în interiorul tamburului și adună toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful, ațișoarele și alte resturi textile. S-a demonstrat că în timpul spălării, în interiorul tamburului se formează electricitate statică, din cauza hainelor care se freacă una de alta și de suprafața tamburului. Datorită acestui fenomen, bilele vor atrage asupra lor toate scamele.

În plus, ele prelungesc durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe ele. Iar pe deasupra, contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent. Exact același lucru îl poți faci cu un șervețel umed, cu o pungă sau cu un burete. Dar bilele sunt cele mai eficiente.

Ce altceva să mai pui în mașina de spălat?

– capsule pentru mașina de spălat, deoarece ele vor curăța tamburul de murdărie, depuneri și bacterii.

– câteva pastile de aspirină, deoarece îndepărtează petele galbene de pe hainele albe.

– oțet, deoarece e util atât pentru haine, cât și pentru mașină. Mai multe despre beneficiile oțetului am scris în articolul de mai jos.

Citește și: De ce să adaugi oțet la spălarea hainelor: 7 beneficii despre care nu ai știut!