De ce să pui ceapa în congelator și încă 12 trucuri culinare de la gospodinele ingenioase

Probabil, orice gospodină știe câteva trucuri culinare, care îi ușurează procesul de preparare a bucatelor. De exemplu, cum să curețe mai ușor ouăle fierte sau cum să reanimeze o ciorbă prea sărată. Iar unele gospodine obișnuiesc să pună ceapa la congelator. De ce? Vei afla în continuare.

1. Pentru ca să cureți mai ușor ouăle de coajă, pune la fiert cu ele câteva felii de lămâie sau puțin bicarbonat de sodiu.

2. Dacă ți-a rămas vin spumant într-o sticlă nu te grăbi să-l arunci. O să-i poți readuce bulele de aer, dacă vei pune câteva stafide să stea în el jumătate de oră. Zahărul din acestea vor reîmprospăta vinul spumant.

3. Dacă aluatul pentru colțunași e prea tare, toarnă în apa care fierb un pahar cu apă rece.

4. Dacă îți e poftă de ceva dulce, răcoritor și cu puține calorii, fă bomboane din iaurt. Pune pe o tavă cu hârtie de copt câte o linguriță de iaurt cu fructe. Dă tava la congelator pentru o oră. Desertul este gata!

5. Ciorba prea sărată poate fi salvată în felul următor: adaugă câteva felii de cartofi, fierbe-le timp de 10 minute, după care, scoate-le.

6. Cașcavalul este un produs organic, pentru ca acesta să se păstreze mai mult timp, înfășoară-l în hârtie de copt.

7. Aerul uscat din frigider lipsește de umiditate și legumele păstrate în el. Pentru ca să redai prospețimea morcovului, ridichei sau țelinei, pune-le într-un bol cu apă rece și o jumătate de cartof crud pentru jumătate de oră.

8. Pentru ca sarea să nu se întărească, pune la fundul ei puțin orez. Acesta va absoarbe umiditatea și sarea va rămâne nisipoasă.

9. Ca să previi datul în foc, pune deasupra cratiței o lingură de lemn. Oricât de tare ar fierbe, laptele nu va ieși din cratiță.

10. Pentru ca bucata de cașcaval pe care ai tăiat-o să nu se usuce, unge cașcavalul cu unt sau margarină.

11. Ca să nu plângi când tai ceapa, pune-o în prealabil pentru 10 minute la congelator.

12. Poți prelungi termenul de valabilitate al produselor lactate, doar întorcându-le cu josul în sus. Așa se va forma vacuum și bacteriile nu vor pătrunde în interior.

13. Mierea poate fi păstrată cu anii, însă cu timpul, aceasta se întărește. Ca s-o faci din nou curgătoare, încălzește-o în cuptorul cu microunde timp de 30-40 de secunde.

Sursa