De ce să pui bucăți de săpun în încălțăminte sau 7 metode simple ca să scapi de mirosul neplăcut

Mirosul neplăcut al încălțămintei este una dintre cele mai răspândite probleme cu care se confruntă oamenii și, în special, bărbații. De fapt, nu cred că există vreo persoană care să nu se fi confruntat cu ea măcar o dată de-a lungul vieții.

Unii nu pot scăpa de această problemă chiar dacă își spală încălțămintea zilnic. Care este greșeala lor?

Iată câteva soluții simple care te pot ajuta!

Prima metodă prin care poți scăpa de mirosul neplăcut este să pui în pantofi câte o bucată de săpun solid frumos mirositor. Ar fi bine să le pui peste noapte în fiecare seară sau de câteva ori pe săptămână.

În cazul încălțămintei din textil, totul e și mai simplu, este suficient s-o speli o dată pe săptămână cu săpun de gudron.

Încă o metodă eficientă pentru a scăpa de mirosul neplăcut este să pui în interior un pliculeț de ceai verde. Poți folosi chiar și frunzele de ceai, doar că o să fie mai greu să le strângi din încălțăminte.

Ceaiul verde absoarbe mirosurile neplăcute în doar câteva ore, înlocuindu-le cu o aromă ușoară și plăcută.

La fel de bine elimină mirosul urât și pudra pentru bebeluși, sarea sau cărbunele activat.

Presară în interiorul încălțămintei unul dintre aceste ingrediente sub formă de pulbere și lasă așa timp de câteva zile. Ulterior, folosește un aspirator ca să cureți totul din interior.

Poate împrospăta o pereche de pantofi sport și coaja de citrice. Rade niște coajă de lămâie și pune-o în încălțăminte peste noapte.

Nu uita și de peroxidul de hidrogen, acesta nu doar că elimină mirosurile, dar și dezinfectează. Aplicând peroxid în interiorul încălțămintei, reduci riscul de contaminare cu bacterii periculoase prin intermediul pielii piciorului.

Înmoaie un disc de vată în peroxid de hidrogen și șterge cu el interiorul pantofilor. Lasă încălțămintea să se usuce bine, preferabil în aer liber.

Bineînțeles, nu putea lipsi din această listă nici bicarbonatul de sodiu. Presară în interiorul încălțămintei uscate niște bicarbonat, iar după câteva ore scutur-o bine.

Sper că vei găsi metoda potrivită pentru tine.