De ce să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori și încă 3 trucuri utile în gospodărie!

Plantele de interior sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul.

Cu toate acestea, o floare de cameră este un organism vegetal viu, care se confruntă cu diferite probleme, se poate îmbolnăvi și, într-un final, poate muri. Uneori se întâmplă ca floarea să se ofilească fără nici o explicație, deși este hrănită și udată în mod regulat.

Tratament plante apartament

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă plantele de apartament sunt musculițele. Aceste insecte, abia vizibile ochiului uman, sunt foarte mici, dar devorează fără milă țesuturile plantelor noastre.

Dacă ai observat că florile tale de cameră se usucă fără motiv, cel mai probabil e din cauza dăunătorilor. Aceștia s-au instalat comod în ghiveci și trăiesc pe seama plantelor pe care ai grijă să le uzi și să le hrănești în fiecare zi.

Din fericire, există o modalitate simplă de a le veni de hac. Vei avea nevoie de 5-6 chibrituri obișnuite, pe care trebuie să le înfigi în sol cu gămălia în jos, la câțiva centimetri de marginea ghiveciului. Și nu uita să uzi solul după ce le-ai înfipt. Deja după câteva zile vei observa cum planta va deveni la fel de puternică și sănătoasă ca adineauri.

În comparație cu soluțiile care se vând în magazinele specializate, această metodă este mult mai ieftină, sigură și simplu de aplicat. Iar secretul ei constă în compușii din gămălia chibritului. Sulful, fosforul și fluorul combat dăunătorii și sunt un îngrășământ excelent pentru sol.

Prin urmare, aceștia nu pur și simplu vor salva viața florii tale. Pe lângă lupta cu dăunătorii, compușii vindecă planta, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața. Iar pe deasupra, normalizează procesele metabolice ale plantei și îmbunătățesc rezistența ei la dăunători. Iar ca planta ta să înflorească abundent și frumos, trebuie să îi dai îngrășământ. Iată 3 rețete care îți vor fi de ajutor.

Îngrășământ natural pentru plante de apartament

#1. Dizolvă 1 gram de acid boric în 4 litri de apă caldă. Stratul superior de pământ trebuie ușor afânat pentru a facilita pătrunderea apei în sol, iar soluția se toarnă nu pe centru, ci de-a lungul pereților din ghiveci, ca tulpina să nu aibă de suferit. Udă planta cu atenție, ca stropii să nu cadă pe frunze sau pe tulpină.

#2. Toarnă o lingură de amoniac într-un litru de apă caldă. Modul de aplicare rămâne același.

#3. Adaugă trei picături de iod într-un litru de apă de ploaie (fără clor). Planta se udă timp de o lună, în regim obișnuit, în special primăvara și iarna. Iodul este un fertilizator excelent pentru toate plantele de apartament.

Citește și: Florile fericirii: 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta!