De ce să nu păstrezi prosoape vechi sau 4 semne că ești o gospodină zgârcită

Este suficientă o vizită de câteva minute în casă la cineva, ca să-ți dai seama ce fel de gospodină trăiește acolo. Curățenia este primul indicator al unor stăpâni responsabili.

Impresia generală despre o locuință se face în baza micilor detalii, cărora, de regulă, tu nu le dai atenție.

Cu părere de rău, psihologia oamenilor este în așa fel încât schimbările sunt suportate cu greu, iar să schimbăm ceva singuri nici nu îndrăznim. Trebuie să nu uităm însă, că doar eliberându-ne de trecut putem începe ceva nou. Nu te teme de schimbări, aceasta este singura cale spre bunăstarea familiei tale. Iată câteva obiecte care fac din tine o gospodină zgârcită și neordonată.

1. Prosoapele de bucătărie

Prosoapele vechi de bucătărie sunt problema multor locuințe și a gospodinelor economicoase. Cu părere de rău, termenul de utilizare a acestor obiecte este destul de mic. Petele de grăsime și mâncare uneori sunt invincibile, așa că schimbă, o dată la jumătate de an, prosoapele vechi pe altele noi. Învață să nu te atașezi prea mult de lucruri și să păstrezi totul cu grijă. Unele lucruri doar îți transformă casa în gunoiște.

2. Hârtia igienică ieftină

Este o chestuine discutabilă, dar totuși trebuie să știi că o hârtie igienică de calitate te va face să pari un gospodar mai bun și mai atent în privința oaspeților. Invitații tăi vor aprecia aceste detaliu.

3. Vasele crăpate sau cu margini sărite

Este foarte important! Scapă neapărat de astfel de lucruri. Acestea nu doar te afișează într-o lumină proastă, dar și te supun riscului să te rănești cu ele. Superstițioșii trebuie să se teamă și mai mult. Se spune că vesela spartă aduce ghinion în casă. Nu ține vesela cea mai frumoasă în dulap, folosește-o cât mai des și vei primi o plăcere deosebită.

4. Lenjerie de pat din diverse seturi

Fii de acord că un set arată mult mai bine decât piese de culori diferite. De asemenea, nu trebuie să economisești pe lenjeria de pat. Aruncă-le pe cele vechi sau incomplete și cumpără-ți periodic altele noi.