De ce să nu arunci aceste 10 lucruri vechi

Nu, nu e o recomandare de a ține acasă lucruri inutile. Aceste obiecte însă nu trebuie să le arunci. Îți explicăm de ce.

Covorul

Covorul uzat îți poate prinde bine. Taie din el bucăți mici și pune-le sub piciorușele mobilei. În acest fel, nu vei zgâria pardoseaua și vei putea muta mai ușor mobila.

Perdeaua pentru duș

Dacă ai decis să schimbi perdeaua de duș, nu te grăbi s-o arunci. Spal-o bine și o vei putea folosi drept față de masă pentru picnicuri. Dacă ai un animal de companie, poți face din ea un covoraș ușor de curățat.

Dresurile

Ciorapii sau dresurile din nailon slujesc foarte puțin timp, dar pot deveni o cârpă excelentă pentru lustruirea mobilierului lăcuit. Freacă bine suprafețele și mobila va fi ca nouă.

Umerașele cu cleme

Greșim atunci când aruncăm imediat clemele de la umerașele din plastic. Acestea pot fi folosite în gospodărie. De exemplu, pentru punerea rufelor la uscat sau pentru a ține închise ambalajele desfăcute.

Aparatul de ras

Aparatul de ras de unică folosință este cea mai bună alternativă pentru aparatul de curățat scame. Puloverul și pătura ta pot arăta ca noi dacă le „vei rade” deasupra cu lama.

Plasa de cumpărături

Copiii ți-au umplut casa de jucării? Există o ieșire – pune-le pe toate în plasa de cumpărături. Spal-o bine cu săpun și usuc-o, după care o poți utiliza. La fel, poate fi folosită și pentru uscarea jucăriilor de baie.

Sticla din plastic

Taie gâtul sticlei și poți folosi recipientul pentru păstrarea diferitor obiecte de menaj: precum bureți, cârpe sau perii.

Tricoul uzat

Mulți dintre noi folosesc tricourile vechi pentru spălatul podelei. Totuși, le poți folosi și altfel. De exemplu, dacă te pricepi la broderie, poți confecționa un covoraș pentru baie. La fel, poți transpora obiectele fragile, înfășurându-le în tricouri vechi.

Elasticele de păr

Și elasticele deformate merită o a doua șansă. De exemplu, poți lega cu ele ambalajele deschise sau poți fixa firele electrice, ca să nu mai stea încâlcite. Încă o idee bună este să le utilizezi când îți fagi bagajul. Rulează hainele și prinde-le cu un elastic.

Recipientele din plastic

Nu te grăbi să arunci paharele de iaurt sau cutiile de cașcaval topit. Poți păstra în ele lucruri mici, precum: agrafe, elastice, ațe, cuie ș.a. Primăvara poți crește răsad în ele.