De ce să lași un burete de bucătărie în frigider și alte 3 trucuri pe care le-am învățat de la chinezi!

Un proverb chinezesc spune: “Pune un cuțit în frigider, și vei atrage un dușman, pune în frigider o furculiță, și ursitul tău se va îmbolnăvi, pune în frigider un burete de bucătărie – și…”

Probabil ți-ai dat deja seama că nu există un asemenea proverb. Dar ar putea exista, fiindcă orice aberație devine instantaneu mai înțeleaptă dacă pretinzi că vine din China. Adaugă două metafore obscure pentru un plus de înțelepciune și dacă cuiva nu-i place, poți da vina pe complexitatea traducerii. Mereu făceam asta când îmi luam prietenii la mișto.

Bine, proverbul este fals, dar trucul cu buretele în frigider există cu adevărat. L-am învățat de la o prietenă din China, când îmi făceam studiile acolo. Chinezii țin mult la tradiții. Iar fetele sunt instruite de la o vârstă fragedă cum să poarte grija căminului familial. Prin urmare, știu o groază de trucuri pentru viața de zi cu zi.

De la ea am învățat că dacă atârni o cămașă de cuierul din baie în timp ce faci duș, nu mai trebuie să o calci. Iar până te pregătești să ieși în oraș, haina se va usca înapoi, și va fi netedă perfect. Tot ea mi-a demonstrat că e mai ușor să cureți ghimbirul cu o linguriță, decât cu cuțitul. Și că poți să topești untul, acoperindu-l cu un pahar.

Dar cum rămâne cu buretele, vei întreba tu. Cum acesta poate fi util într-un frigider?

De ce e nevoie de un burete de bucătărie în frigider?

Buretele de bucătărie reduce umiditatea din interiorului frigiderului. Iar umiditatea la rândul său, reduce durata de viață a fructelor, legumelor și a tuturor produselor descoperite. Prin urmare, un simplu burete, așezat pe oricare raft va menține produsele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Structura poroasă a acestuia îmbibă umiditatea și mirosul neplăcut.

Un alt truc cu buretele pe care l-am învățat în China îți va fi util la tratarea unei vânătăi. Moaie buretele în apă, pune-l într-o pungă și lasă-l în congelator. Iar data viitoare când te lovești și ai nevoie de o compresă rece, buretele îți va fi de mare ajutor.

Citește și: Simplu și ingenios: 10 trucuri pe care le folosesc doar gospodinele adevărate!