De ce să înfășori ouăle în folie alimentară și încă 9 trucuri utile în gospodărie!

Folia alimentară are o mulțime de întrebuințări neobișnuite. Dincolo de ambalarea alimentelor, ea poate fi folosită pentru alte treburi casnice și activități din viața de zi cu zi. De exemplu, cu ajutorul ei poți face ouă poșate sau capcane pentru insecte. Despre 10 asemenea întrebuințări vom discuta în continuare.

1. Acoperă gura paharului cu folie alimentară

Copiii mici au obiceiul de a vărsa peste ei atunci când beau suc din pahar. Dacă te-ai săturat să le cureți hainele în fiecare zi, acoperă paharul cu folie alimentară și fă o gaură pentru pai. Cei mici adoră să bea sucul în acest mod, iar hainele vor rămâne intacte. Același truc te va ajuta să protejezi conținutul paharului de insecte atunci când ieși în natură.

2. Deschide un borcan încăpățânat

Cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu un borcan înțepenit. Dacă degetele alunecă, iar capacul rămâne neclintit – înfășoară câteva straturi de folie alimentară în jurul acestuia ca să-ți fie mai ușor să-l apuci.

3. Gătește ouă poșate cu folie alimentară

Pune o bucată de folie alimentară într-un bol. Unge folia cu ulei și sparge un ou crud pe mijloc. Ridică capetele foliei în sus, așa încât să obții o pungă. După care scufundă punguța în apă clocotită timp de câteva minute, până când albușul va fi gata.

4. Acoperă bolul cu folie alimentară

Atunci când amesteci ingredientele folosind un mixer de mână, pereții bucătăriei sunt în pericol. Ca să lucrezi în voie, după bunul tău plac, fără să-ți fie teamă pentru consecințe, acoperă bolul cu folie alimentară, făcând găuri pentru spiralele aparatului.

5. Pregătește o capcană pentru insecte

Ca să pregătești o momeală pentru musculițe, vei avea nevoie de puțin vin alb sau de câteva fructe mărunțite, așezate la fundul unui bol acoperit cu folie alimentară. Străpunge folia cu o scobitoare, în așa fel ca insectele să poată pătrunde înăuntru și lasă recipientul la bucătărie. Aroma dulcie va atrage musculițele, ele vor pătrunde înăuntru, dar nu vor putea să iasă înapoi.

6. Înfășoară bananele cu folie alimentară

De regulă, bananele coapte se alterează timp de 2-3 zile. Dar dacă vrei să rămână proaspete mai mult timp, e suficient să le înfășori cu folie alimentară.

7. Protejează cosmeticele

Protejează bagajele și cosmeticele în timpul unei călătorii. Pune o bucată de folie alimentară între capacul tubului și gura de scurgere a unei loțiuni, înainte de a o închide – și loțiunea nu se va scurge în bagaj.

8. Menține curățenia în frigider

Acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară pentru a păstra curățenia în interiorul lui. Folia asigură o protecție la fel de eficientă precum covorașele din silicon, dar costă mult mai puțin. În plus, dacă o lipești bine, ea nu se observă deloc.

9. Folosește folia alimentară în timpul vopsitului

Folosește folie alimentară pentru a acoperi suprafețele care trebuie protejate de vopsea. De altfel, ca tava pentru vopsea să rămână curată, acoperă suprafața ei cu folie alimentară. Acest truc nu-ți va afecta munca, dar la final vei avea de spălat cu un obiect mai puțin.

10. Protejează-ți mâinile cu folie alimentară

Dacă nu ai o pereche de mănuși la îndemână atunci când muncești în grădină, dar vrei să-ți protejezi mâinile de așchii și bătături – înfășoară mânerul instrumentului cu câteva straturi de folie alimentară.

Bonus: O rețetă despre care nu ai auzit până acum

Dacă înfășori ouăle cu folie alimentară și le pui în congelator timp de 3 zile, nu mai e nevoie să le gătești. În unele restaurante, ouăle înghețate sunt un adevărat deliciu. După congelare, sparge coaja la bază și lasă albușul să se scurgă, apoi extrage atent gălbenușul. Gălbenușul înghețat este o adevărată delicatesă.

Citește și: De ce să ștergi chiuveta cu lămâie și încă 6 sfaturi utile în gospodărie!