De ce să cureți mașina de spălat cu Domestos și încă 3 rețete despre care nu ai știut!

Nimănui nu-i place să spele mașina de spălat. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că o mașină murdară e un lucru și mai puțin plăcut. Iar pe deasupra, e periculos, deoarece un tambur murdar este un teren ideal pentru bacterii și agenți patogeni, care provoacă un miros neplăcut.

De ce miroase urât mașina de spălat rufe?

Cel mai des, mirosul neplăcut apare din cauza mucegaiului. Iar mucegaiul apare din cauza umezelii și excesului de detergent. Când turnăm mult detergent, acesta generează multă spumă, pe care mașina nu reușește să o curețe. Urmele de detergent se depun pe suprafața tamburului și intră în reacție cu apa, praful și murdăria, creând un teren fertil pentru ciuperci și bacterii.

De ce să cureți mașina de spălat cu Domestos?

Pentru că Domestos și alți agenți de curățare a toaletei se descurcă mult mai ușor cu tamburul. Ei distrug eficient bacteriile și asigură un efect antibacterian durabil. Dar spre deosebire de dezinfectarea tradițională cu oțet și bicarbonat, soluția pentru toaletă nu se toarnă în sertarul pentru detergent, ci direct în tambur.

Pune câteva cârpe în tamburul mașinii (ele contribuie la distribuirea uniformă a dezinfectantului) și adaugă o doză de detergent direct în tambur.

Mucegaiul și bacteriile se simt destul de confortabil la temperatura obișnuită de spălare. Prin urmare, pentru a le elimina complet – setează cel mai lung program de spălare la cea mai mare temperatură. Aceasta va curăța tamburul, încălzitorul și furtunul de scurgere.

Cum să previi apariția mirosului neplăcut?

Pentru a preveni apariția mirosului neplăcut – lasă ușa mașinii deschisă după fiecare spălare. E destul să deschizi ușa timp de 30-60 de minute pentru ca tamburul să se usuce complet și pentru a preveni înmulțirea bacteriilor.

Atenție! După curățarea tamburului cu dezinfectant, la următoarea spălare adaugă îmbrăcămintea exterioară și nici într-un caz lenjeria de corp. 

Cum se curăță mașina de spălat?

Dacă mirosul continuă să persiste, iată încă trei rețete care îți pot fi de ajutor.

– Amestecă 50 ml de apă cu 50 g de bicarbonat de sodiu și toarnă soluția în sertarul pentru detergent, iar în tambur toarnă 300 ml de oțet și lasă mașina să funcționeze timp de 60 de minute la temperatura maximă.

– Toarnă 200 de grame de acid citric în sertarul pentru detergent și 50 g în tambur și setează temperatura maximă de spălare.

– Toarnă 50 ml de înălbitor în sertarul pentru detergent și lasă mașina să funcționeze timp de o oră. Dacă după spălare aceasta miroase a înălbitor, dă-i drumul încă o dată.

Citește și: De ce să adaugi piper în mașina de spălat și încă 3 sfaturi utile la spălare!