De ce să cureți geamul cu balsam de rufe: 3 beneficii despre care nu ai știut

Suntem în plină primăvară, iar vara deja ne face din ochi. Dar primăvara nu înseamnă doar cireși înfloriți și ciripit de păsărele. Pentru multe gospodine mai înseamnă și spălarea geamurilor, mai ales acum, în preajma sărbătorilor pascale. Iar spălarea geamurilor este întotdeauna o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai curățat, iar astăzi sunt din nou murdare.

Geamurile – cum le curățăm?

Pentru a curăța geamurile rapid și eficient, în primul rând vei avea nevoie de o lavetă din piele de căprioară. E folosită de obicei de automobiliști pentru curățarea la interior şi exterior a mașinii. Dar merge și pentru ferestre, oglinzi sau suprafețe din plastic. O astfel de lavetă are putere mare de absorbție, nu lasă urme și nu zgârie, pentru că materialul este foarte delicat.

De asemenea, dacă ai o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon, le poți folosi ca lavete pentru a șterge și a lustrui fereastra. Nailonul este o fibră textilă poliamidică – fină și fragilă, care înlătură ușor murdăria și nu lasă urme pe geam.

Nu uita că geamurile nu trebuie spălate în zile însorite, pentru că ele sunt fierbinți, ceea ce înseamnă că detergentul se va evapora mai repede, lăsând depuneri neplăcute pe sticlă. Cel mai bine e să cureți ferestrele pe vreme noroasă. Și neapărat adaugă în apă balsam.

De ce să adaugi balsam de rufe la curățarea geamurilor?

Balsamul de rufe are o mulțime de întrebuințări neobișnuite. Dincolo de utilizarea lui convențională, balsamul poate fi folosit pentru diferite treburi casnice și activități cotidiene. De exemplu pentru a curăța mai bine geamurile.

Știm bine că de pe unele suprafețe praful se îndepărtează mai greu. Mai ales de pe suprafețele lucioase. Pentru a îndepărta praful mai ușor, dizolvă o parte de balsam în zece părți de apă, toarnă soluția într-un spray cu pulverizator și aplică pe ferestre la discreția ta. Soluția îndepărtează eficient murdăria și lasă o aromă plăcută.

În afară de asta, spre deosebire de detergenții obișnuiți, balsamul de rufe nu lasă urme.