De ce să arunci prosoapele vechi de bucătărie, când le poți da o nouă viața? 3 minute și prosoapele sunt ca noi!

Cu toții folosim prosoape de bucătărie. E un lucru mărunt, dar nespus de util, deoarece păstrează ordinea în casă și menține confortul nostru emoțional în timp ce gătim. Unicul lor neajuns e că repede se murdăresc și nu-i deloc ușor să le speli.

În teorie, le poți pune în mașina de spălat rufe, dar cine a încercat, știe că rezultatul este nesatisfăcător. Prosoapele își pierd forma, se întind și se rup. Iar petele rămân la locul lor. Și nu ne rămâne decât să le aruncăm.

Spălarea prosoapelor de bucătărie

Soția mea avea mari bătăi de cap cu ele. Ea folosea metoda comunistă, moștenită de la bunici – ținea prosoapele în apă clocotită timp de 1-2 ore. Ceea ce dădea roade, cel puțin parțial. Petele nu dispăreau complet, dar măcar prosoapele erau dezinfectate. Însă procedura lua prea mult timp.

La un anumit moment, pur și simplu aruncam prosoapele vechi și murdare. Ceea ce era destul de costisitor. Dar aflând despre asta, vecina noastră ne-a arătat o metodă neobișnuită de a curăța prosoapele de bucătărie. Aceasta e la fel de eficientă ca fierberea, dar durează mai puțin și înlătură eficient petele de grăsime, mâncare și detergent.

Spălarea prosoapelor cu bicarbonat

Tot de ce vei avea sunt 100 g de detergent praf pentru rufe, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 100 ml de înălbitor și o lingură de ulei vegetal. Toarnă 3 litri de apă clocotită într-un recipient de plastic și adaugă detergentul, bicarbonatul, înălbitorul și uleiul. Uleiul vegetal facilitează diluarea grăsimii care s-a îmbibat în prosop.

Amestecă soluția și pune în apă toate prosoapele murdare. Nu-ți va lua decât 3 minute să faci toate pregătirile necesare, după care poți să-ți vezi de treburile tale. Lasă-le să se moaie până când apa se va răci. După care clătește prosoapele și pune-le în mașina de spălat rufe, timp de 20 de minute, la 60 de grade Celsius.

Spre deosebire de o fierbere obișnuită, această metodă nu doar dezinfectează prosoapele, ci și înlătură până la 90% din pete, chiar și petele vechi, emanând senzația de curățenie și prospețime.

Citește și: De ce să lași un burete de bucătărie în frigider și alte 3 trucuri pe care le-am învățat de la chinezi!