De ce părul tău arată neîngrijit: 5 greșeli de evitat în îngrijirea părului!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar știi oare cum să îți îngrijești părul corect? Iată 5 motive pentru care părul tău arată neîngrijit.

1. Îți piepteni părul când e ud

Un păr ud înseamnă un păr slab. Părul se întinde mai ușor când e ud și presiunea nu se simte atât de tare. Dar vei simți consecințele după ce părul se va usca. Firele vor deveni sensibile și se vor rupe ușor. De aceea, părul se piaptănă înainte de spălare sau după ce s-a uscat complet. Folosește piepteni cu dinți moi: silicon, peri naturali sau plastic. Fierul și lemnul deteriorează podoaba capilară.

2. Aplici șamponul pe toată lungimea

Atenție, șamponul se aplică NUMAI pe piele și la rădăcini. Spuma care se scurge e suficientă pentru a curăța restul părului. O astfel de tehnică protejează vârfurile de uscare și despicare. Pe de altă parte, oricât de mult ți-ai dori un păr mătăsos pe toată lungimea, NU aplica balsamul pe rădăcini – balsamul înfundă porii de pe pielea capului și poate provoca iritații și mâncărimi.

3. Nu masezi corect pielea capului

Aplică câteva picături de șampon și masează capul ușor. Nu îl masa de parcă speli o pereche de șosete. Nu uita că de fiecare dată când atingi părul, inevitabil îl deteriorezi. De aceea, masajul trebuie să fie lent și ușor. Petrece vârful degetelor de-a lungul liniilor de masaj, de la frunte până la ceafă și de la creștet până la vârfuri. Stai liniștită, șampoanele moderne se îmbibă ușor și au un grad înalt de eficiență.

4. Îți speli părul numai o dată

Unii spun că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână, iar alții că trebuie spălat în fiecare zi. Dar adevărul e că părul trebuie spălat atunci când este murdar. Dar de două ori! Prima oară pentru îndepărtarea grăsimii și murdăriei, iar a doua oară pentru curățarea pielii de pe cap. Nu-ți fie frică, două spălări nu-ți vor face nici un rău, dacă șamponul e de calitate.

5. Aștepți ca părul să se usuce

Nu uita că un păr ud înseamnă un păr slab. Cu cât mai mult timp stai cu părul ud, cu atât îl slăbești mai tare. Oamenii de știință numesc acest fenomen hidro-oboseala părului. Pentru a preveni hidro-oboseala, șterge-ți părul după ce te speli și nu aștepta să se usuce singur. De asemenea, îți recomandăm să folosești balsamuri și seruri de protecție a părului.