De ce miroase urât din pantofi și cum să elimini acest miros?

Pantofii constituie un teren fertil pentru tot felul de microbi și bacterii. Adaugă la ele umiditatea, murdăria, transpirația, ciupercile și acarienii – și nu mai e de mirare că pantofii miros urât.

Nu e vina ta, dar de tine depinde dacă mirosul neplăcut va rămâne sau va fi eliminat o dată pentru totdeauna. Iată câteva remedii care îți vor fi de mare ajutor.

Remedii miros neplăcut din pantofi

#1. Iată o metodă bună atât pentru uscarea pantofilor, cât și pentru îndepărtarea mirosului neplăcut. Tot de ce vei avea nevoie este o mână de nisip igienic pentru pisici și două punguțe mici de nailon (le poți confecționa dintr-o pereche veche de ciorapi). Toarnă nisipul în punguțe și lasă-le în pantofi peste noapte. Cristalele de silicat din nisip vor absorbi umezeala cât ai zice pește.

#2. Dacă ești burlac și nu ai nici ciorapi și nici pisică – nu te descuraja. Câteva pliculețe de ceai se vor descurca la fel de ușor cu această sarcină. Pune-le în pantofi peste noapte și vei rămâne surprins de rezultat.

#3. Iar dacă trăiești în pădure și nu ai nici măcar ceai la îndemână – umple șosetele cu rumeguș și lasă-le în pantofi peste noapte. A doua zi nu va rămâne nici urmă de umezeală sau miros înțepător.

#4. Pentru a elimina mirosul neplăcut din pantofi, vei avea nevoie de pudră pentru bebeluși și o pungă ermetică. Toarnă puțină pudră în pantofi și agită încălțămintea așa încât pudra să se împrăștie uniform. Înfășoară pantofii cu folie alimentară și pune-i în congelator timp de 24 de ore.

#5. Un alt remediu care neutralizează mirosul neplăcut este lămâia. Curăță câteva lămâi și lasă coaja în pantofi peste noapte. Lămâia îndepărtează mirosul urât și asigură un efect antibacterian durabil.

#6. Iar dacă vrei ca bacteriile să dispară complet, firește că trebuie să apelezi la alcool. Înmoaie câte o dischetă cosmetică în alcool etilic și lasă-le în pantofi peste noapte.

#7. Dacă pantofii tăi miros urât, cel mai simplu este să îi speli. Pune încălțămintea într-un sac de rufe sau într-o față de pernă veche și trimite-o direct în mașina de spălat.

#8. Dacă nimic din cele enumerate mai sus nu ajută, treci la artileria grea. În farmacii se vând soluții pentru curățarea implanturilor dentare. Dizolvă 10 comprimate într-un vas cu apă caldă și înmoaie pantofii timp de 10-15 minute.

#9. Iar ca încălțămintea să miroase frumos, pune în pantofi câteva crenguțe uscate de levănțică.

Citește și: Sfaturi pentru șoferi: ce fac nemții ca să nu adoarmă la volan?