De ce mașina de spălat vibrează FOARTE tare și cum să o faci să tacă?

Dacă mașina de spălat rufe scoate un zgomot infernal și sare dintr-un loc în altul, înseamnă că nu funcționează cum trebuie. Uneori mașina de spălat începe să trepideze imediat cum ai cumpărat-o, iar alteori zgomotul apare cu timpul. Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. De regulă, fie încarci tamburul greșit, fie nu ai instalat mașina corect.

De ce trepidează mașina de spălat?

Cel mai des, mașina se zguduie pentru că umpli tamburul prea tare. Capacitatea tamburului este specificată pe aparat. Dacă tamburul este aproape gol, mașina funcționează degeaba, iar hainele se deteriorează ușor. Iar dacă tamburul este supraîncărcat, hainele nu se vor spăla cum trebuie, iar mașina va scoate un zgomot infernal (de la zguduituri).

În mod ideal, între rufe și plafonul tamburului trebuie să rămână circa 10 cm. Dacă vibrația nu este puternică, îți sugerez să folosești amortizoare speciale sau covorașe de cauciuc, care pot fi găsite în orice magazin.

De ce vibrează mașina de spălat?

Dacă mașina de spălat trepidează din momentul în care ai cumpărat-o, e posibil ca șuruburile de transport din spate să nu fi fost deșurubate până la capăt. Iar dacă aparatul a început să trepideze după câțiva ani de exploatare, cel mai probabil au slăbit amortizoarele.

Pentru a remedia această problemă, scoate capacul din spate și prelucrează amortizoarele cu un lubrifiant (de menționat că spray-ul multifuncțional WD-40 nu va funcționa). Dacă problema nu dispare, înlocuiește amortizoarele. Ele se schimbă destul de ușor și costă până la 15 euro.

Iar ca mașina de spălat să-ți servească mult timp, nu uita să o cureți. Nimănui nu-i place să spele mașina de spălat. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că o mașină murdară e un lucru și mai puțin plăcut.

Iar pe deasupra, e periculos, deoarece un tambur murdar este un teren ideal pentru bacterii și agenți patogeni, care provoacă un miros neplăcut. Despre cum se curăță mașina de spălat am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Te-ai săturat de depunerile de calcar? 11 sfaturi cum să cureți corect mașina de spălat!