De ce femeile moderne trec la plita cu inducție? 5 funcții despre care nu ai știut!

Plitele cu inducție costă mai scump decât plitele electrice obișnuite sau cele pe gaz. În schimb, sunt mai eficiente datorită undelor electromagnetice, care acționează direct asupra vasului, crescând eficiența consumului.

Astfel, 84% din energie este consumată pentru a încălzi vasul, nu aerul. Prin comparație, o plită electrică clasică consumă 68% din energie pentru încălzirea oalei, iar o plită cu gaz doar 41%. E lesne de înțeles că pe termen lung diferența de preț se răscumpără. În plus, plita cu inducție se montează ușor, se curăță și mai ușor și are un design plăcut. Iată 5 funcții ale ei despre care probabil nu ai știut.

#1. Bridge Zone

Funcția Bridge Zone permite combinarea a două zone convenționale pentru gătit într-o zonă mai mare, prin simpla atingere a unui senzor. În acest fel, să gătești o rață sau un pește generos a devenit mai ușor ca niciodată până acum.

#2. PowerBoost

Funcția PowerBoost triplează viteza de fierbere, crescând intensitatea undelor magnetice. Datorită ei, apa atinge punctul de fierbere de trei ori mai repede decât de obicei, fără pierderi mari de energie. Acum vei putea găti spaghete pentru o companie mare în doar 10-15 minute.

#3. StopGo

Funcția StopGo îți permite să întrerupi gătitul în orice moment și să reiei activitatea mai târziu, cu aceleași setări ca înainte de pauză. De altfel, dacă oprești accidental plita, ai la dispoziție 5 secunde să restabilești setările. Acest lucru este foarte util mai ales când pregătești mai multe bucate în același timp. Pentru asta e suficient să apeși pe butonul de pornire și timp de 5 secunde să lansezi funcția StopGo.

#4. Timer

Funcția Timer îți permite să setezi un temporizator. De exemplu, dacă peștele se fierbe 1.5 ore, e suficient să setezi temporizatorul și să-ți vezi de treaba ta. Plita te va înștiința că mâncarea e gata printr-un semnal acustic distinct.

#5. SoftMelt

Funcția SoftMelt facilitează dezghețarea produselor congelate, în cazul în care ai musafiri nepoftiți. Produsele se dezgheață mult mai repede, fără să-și piardă proprietățile gastronomice.

Citește și: Sunt prea sărac să cumpăr ieftin: 10 lucruri SCUMPE, care te vor ajuta să economisești!