De ce femeile devin mai frumoase odată cu vârsta? 5 motive despre nu ți-a spus nimeni până acum!

Femeile contemporane sunt mai preocupate ca niciodată de tot felul de formule magice și elixire care să le păstreze tinerețea. Dar oare în tinerețe constă adevărata frumusețe a unei femei? Astăzi vom încerca să-ți demonstrăm că nu!

Cu doi ani în urmă, sociologii britanici au efectuat un sondaj pe un eșantion de peste 3000 de persoane, printre care femei și bărbați de diferite vârste, care au fost rugați să aleagă trăsăturile ce definesc frumusețea unei femei.

Surprinzător, dar peste 70% din bărbații care au participat la anchetă au ales încrederea în sine ca principala trăsătură la care atrag atenția și cea mai importantă componentă a frumuseții feminine. Anume încrederea în sine face o femeie atrăgătoare pentru bărbați. Și cred că nimeni nu va încerca să contrazică faptul că încrederea în sine vine odată cu vârsta. Fiindcă doar cu înaintarea în vârstă o femeie începe să înțeleagă că nu aspectul exterior o face frumoasă, ci ceea ce vine din interior.

Citește și: Despre căsătorie, iubire, bărbați și femei puternice: 25 de citate subtile de la Catherine Deneuve!

47% din bărbații interogați au asociat feminitatea cu simțul stilului și această trăsătură, sau mai bine zis abilitate a femeilor, se află pe locul 2 în topul atractivității. Acum, cine poate să-mi spună? De regulă, cine are un simț estetic mai bun, o viziune abstractă mai dezvoltată și o experiență mai profundă în stil – o doamnă elegantă de 40 de ani? Sau o puștoaică de 20 de ani? Nu am nimic împotriva puștoaicelor, și eu am fost puștoaică pe vremuri și conștientizez că aveam multe de învățat atunci.

Cât despre mine cea de acum. Pot să afirm cu toată responsabilitatea și fără niciun gram de ironie că îmi iubesc ridurile. Ridurile îmi amintesc de cât am râs și am zâmbit în viața mea. Uite astea trei sunt de la zâmbete fără motiv, celelalte două au apărut după nașterea primului copil, iar restul au fost provocate de iubitul meu soț, care e cel mai amuzant om de pe Pământ.

Citește și: Secretul fericirii într-o poveste reală: Femeia avea o atitudine diferită față de viață, iar viața față de ea

Nu le-aș schimba pentru nimic în lume și nu voi încerca niciodată să scap de ele. Pentru că ele sunt amintirea mea, reflectă personalitatea mea și chiar cred că mă fac mai frumoasă.

De altfel, când mă uit la pozele mele din școală sau din liceu, mă umflă râsul, pe cât eram de tânără, pe atât eram de caraghioasă. La facultate nu am fost mai de treabă. Eram ciudățică și mă îmbrăcam dubios. De ce? Pentru că îmi lipsea încrederea în sine, care a venit odată cu vârsta.

Vorbind de vârsta, pe zi ce trece mă conving tot mai tare că e doar o cifră. O cifră și atâta tot. Doar o etichetă lipsită de sens și esență, care nu are nici o legătură cu realitatea. Pot să afirm și asta cu toată responsabilitatea.

Acum știu că frumusețea înflorește în sufletul și pe chipul fiecărei femei în mod diferit. Și se manifestă la diferite vârste. Dar invariabil după parcurgerea câtorva etape importante – și până nu le parcurgi pe toate 5, nu te poți considera frumoasă în tot sensul cuvântului.

Frumusețea vine după ce naști primul copil

După naștere, femeia începe să strălucească din interior. E foarte greu de explicat în cuvinte asta, dar aruncă o privire mai detaliată la femeile care tocmai au născut. Uneori, ai senzația că sunt înconjurate de o aureolă magică, de parcă viața, vigoarea și frumusețea izvorăsc adânc din sufletul lor. De parcă au descoperit o taină de neconceput.

Frumusețea vine după o dezamăgire intensă

Femeile care au experimentat și au depășit o criză emoțională profundă devin mai înțelepte, mai sigure pe sine și mai senine. Experiențele negative și dureroase știrbesc infantilismul de pe chipul unei femei și le fac mai enigmatice și încrezătoare, calități pe care toți bărbații le asociază cu feminitatea.

Frumusețea vine atunci când întâlnești bărbatul de care aveai nevoie

Yves-Saint Laurent era convins că pentru a fi frumoasă, o femeie are nevoie doar de o bluză neagră, o fustă neagră și să meargă braț la braț cu bărbatul pe care îl iubește. Cu toții știm cum arată o femeie îndrăgostită, mai ales atunci când dragostea sa este împărtășită. E vorba de o strălucire interioară neepuizabilă și neprihănită și o metamorfoză comparabilă cu transformarea omizii în fluture.

Frumusețea vine când începem să ne iubim pe noi însene

Anume să ne iubim. Nu să ne apreciem, să ne încurajăm, să ne alintăm sau să ne consolăm – ci să ne iubim. E dificil. De regulă, e o abilitate care vine odată cu vârsta, dar e unul din lucrurile pe care trebuie să le învețe fiecare femeie care își dorește să fie frumoasă și fericită.

Ascultă-ți pulsul și bătăile inimii. Ce vor ele să-ți spună? Dacă depresia îți bate la ușă, invit-o la ceai, purtați o discuție, află ce vrea de la tine. Dacă te simți fericită, nu cânta despre asta la fiecare colț de stradă. Puterea iubirii de sine este foarte individuală. Dar avem mare nevoie de ea. Nu vom fi niciodată fericite complet fără dânsa.

Frumusețea vine atunci când o femeie se liniștește

Aruncă o privire la Monica Bellucci. Ai observat cât de calmă, stăpână pe situație și imperturbabilă este? Frumuseții nu-i plac isteriile. Frumusețea prietenește cu liniștea, calmul și încrederea în sine. Femeile calme și echilibrate arată întotdeauna mai bine.

În concluzie, învață să te iubești, cu tot cu riduri, dezamăgiri, eșecuri și speranțe nerealizate. Nu fugi de propria bătrânețe, fiindcă ridurile reflectă personalitatea ta, iar personalitatea este cel mai frumos lucru pe care-l poate avea o femeie.

Citește și: Top 20+ Citate de COLECȚIE. “Pentru mine să îmbătrânesc înseamnă să devin mai bună” – Monica Bellucci.