De ce e bine să pui o pungă în mașina de spălat? 3 motive să începi chiar de azi!

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară pentru fiecare gospodină. Nici măcar nu-mi imaginez cum spălau rufele mamele și bunicile noastre. Dar mă bucur foarte mult că astăzi nu mai trebuie să pierdem ore în șir cu spălarea. Ai apăsat pe câteva butoane și tehnica face totul de sine stătător, iar tu îți vezi de treaba ta.

Și totuși, trebuie să recunoaștem că nici măcar mașinile de spălat de ultimă generație nu se descurcă întotdeauna cu firele de păr, blana de animale, puful sau tot felul de scame. Mai ales când vorbim de păturici și așternuturi pe care au stat animale.

Pentru a rezolva această problemă, unii oameni cumpără bile pentru îndepărtarea scamelor în timpul spălării. Însă acestea sunt foarte mici, își pierd rapid eficiența, rămân agățate de haine și nu se mai mișcă în tambur, prin urmare, au acțiune locală. Și în ciuda promisiunilor – în realitate sunt cam de unică folosință. Dar nu te descuraja, fiindcă nu ai nevoie de ele. Pentru a scăpa definitiv de scame vei avea nevoie de o…pungă.

De ce să pui o pungă în mașina de spălat?

O pungă obișnuită de plastic va spori eficiența spălării, va prelungi durata de viață a mașinii de spălat și îți va permite să economisești pe detergent. S-a demonstrat că în timpul spălării, în interiorul tamburului se formează electricitate statică, din cauza hainelor care se freacă una de alta și de suprafața tamburului.

Datorită acestui fenomen, punga va atrage asupra sa toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful, ațișoarele și alte resturi textile. În plus, aceasta prelungește durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe pungă. Iar pe deasupra, ea contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent. În ceea ce privește punga, unica recomandare este să eviți modelele cu imprimeuri, deoarece imprimeul se poate șterge, afectând țesăturile.

Citește și: Strică hainele și mașina de spălat: 10 greșeli la spălare pe care le face toată lumea!