De azi vei coace aripioarele de pui doar așa: 5 rețete simple și gustoase!

Aripioarele de pui la cuptor sunt o mâncare simplă, delicioasă, bună pentru întreaga familie. Ele pot fi gătite în nenumărate moduri, însă rețetele de astăzi vor fi pe placul tuturor. Iată 5 rețete simple și gustoase care cu siguranță îi vor impresiona pe cei dragi.

1. Aripioare de pui cu smântână și usturoi

Vei avea nevoie de:

– aripioare (1kg);

– smântână (un pahar);

– pastă de roșii (1/2 pahar);

– usturoi, condimente, sare (după gust);

Amestecă pasta cu smântâna, apoi adaugă în sos condimentele sau usturoiul presat. Freacă aripioarele cu un amestec de sare, condimente și piper apoi toarnă pasta de smântână și amestecă în bol până când pasta va fi distribuită peste aripioare. Așteaptă ca pasta să se îmbibe și pune aripioarele în cuptor pe folie, timp de 40 de minute, la 180 de grade.

2. Aripioare de pui cu muștar

Vei avea nevoie de:

– aripioare (750 gr);

– sos de soia, maioneză, muștar – câte 2 linguri;

– un cățel de usturoi;

– condimente, sare (după gust);

Amestecă sosul de soia cu maioneză și muștar, adaugă usturoiul presat, freacă aripioarele cu un amestec de sare, condimente și piper, apoi marinează aripioarele timp de 2 ore. Într-un final, pune aripioarele în cuptor, pe folie, timp de 35 de minute, la 180 de grade.

3. Aripioare de pui dulci-picante la cuptor

Vei avea nevoie de:

– aripioare (1kg);

– suc de roșii (150 ml);

– sos hot chili (4 ling.);

– sos worcester (2 ling.);

Amestecă sosurile într-un bol până obții o pastă uniformă, apoi petrece fiecare aripioară prin sos și toarnă sosul rămas peste aripioare. Acoperă vasul și pune aripioarele în frigider timp de o oră. Apoi așază aripioarele în tavă, toarnă sucul peste ele și pune-le în cuptor timp de 40 de minute, la 180 de grade.

4. Aripioare de pui la cuptor cu hrișcă

Vei avea nevoie de:

– hrișcă (250 gr);

– cașcaval (180 gr);

– aripioare (10 buc);

– ceapă, morcovi (1/1 buc);

– usturoi, condimente, sare (după gust);

Curăță legumele și pune-le la fiert împreună cu hrișca, dar nu le fierbe până la capăt. Între timp, pune aripioarele în cuptorul cu microunde, timp de 10 minute, la intensitate maximă. Apoi întinde legumele, aripioarele și hrișca în formă, adaugă puțin bulion în care au fiert, și pune tava în cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade.

5. Aripioare de pui la cuptor cu bere

Vei avea nevoie de:

– aripioare (500 gr.);

– bere blondă (0,5 l);

– usturoi, condimente, sare (după gust);

Freacă aripioarele cu un amestec de sare, condimente și piper, marinează-le timp de o oră, apoi toarnă berea astfel încât să le acopere complet. Pune aripioarele la cuptor, fără preîncălzire, timp de 45 de minute, la temperatura maximă.

Citește și: Pizza de casă e mai sănătoasă: 10 rețete de casă care nu îngrașă