Datorită acestui truc, prosoapele de bucătărie sunt întotdeauna curate!

Cu toții folosim prosoape de bucătărie. E un lucru mărunt, dar nespus de util, deoarece păstrează ordinea în casă și menține confortul nostru emoțional în timp ce gătim. Unicul lor neajuns e că repede se murdăresc și nu-i deloc ușor să le speli.

În teorie, le poți pune în mașina de spălat rufe, dar cine a încercat, știe că rezultatul este discutabil. Prosoapele își pierd forma, se întind și se rup. Iar petele rămân la locul lor și nu ne rămâne decât să le aruncăm.

Nu trebuie să le aruncăm. Există o metodă veche, aproape comunistă, care îți poate fi de mare ajutor la curățarea și dezinfectarea prosoapelor. Pune la fiert trei litri de apă și așteaptă până apa începe a clocoti.

Tot de ce vei avea sunt 100 de grame de detergent praf pentru rufe, două linguri de bicarbonat de sodiu, 100 de ml de înălbitor și o lingură de ulei vegetal. Toarnă 3 litri de apă clocotită într-un recipient de plastic și adaugă detergentul, bicarbonatul, înălbitorul și uleiul. Uleiul vegetal facilitează diluarea grăsimii care s-a îmbibat în prosoape.

Amestecă soluția și pune în apă toate prosoapele murdare. Nu-ți va lua decât 3 minute să faci toate pregătirile necesare, după care poți să-ți vezi de treaba ta. Lasă-le să se moaie până când apa se va răci. După care, clătește prosoapele și pune-le în mașina de spălat rufe, timp de 20 de minute, la 60 de grade Celsius.

Spre deosebire de o fierbere obișnuită, această metodă nu doar dezinfectează prosoapele, ci și înlătură până la 90% din pete, chiar și petele vechi, emanând senzația de curățenie și prospețime.

Dacă ți-a plăcut acest truc, uite o metodă la fel de eficientă, care te va ajuta să cureți perdelele din tul. Am învățat-o de la o prietenă care locuiește în China.

Citește și: Gata cu chinul: O chinezoaică m-a învățat cum să fac ca perdelele de tul să fie întotdeauna imaculate!