Dacă vrei să fii fericită, nu mai da importanță acestor 5 lucruri

Cum să devii fericită? Scapă de așteptările inutile. Atunci când dai importanță unor lucruri care nu merită, mintea ta suferă din cauza excesului de gânduri. Nu-ți propunem să lași totul baltă și să te duci la o mânăstire budistă, dar îți sugerăm să abordezi lucrurile mai simplu. Iată 5 lucruri pentru care nu face să te indispui.

1. Cosmetică

Paradoxal: ceea ce a fost inventat pentru ca femeile să scape de complexe, a adus și mai multe probleme. Toate pătimesc din această cauză: unele sunt criticate că se machiază exagerat de mult, iar altele sunt criticate că nu se machiază deloc și, respectiv, nu au grijă de ele. Ce să mai zicem de fetele care își fac sprâncenele verzi cu sclipici sau de băieții pasionați de industria beauty.

Societatea încearcă să ne impună anumite reguli, dar credem că se întrece măsura. Cosmetica este un dar care ne poate face să arătăm așa cum ne dorim; în același timp este doar niște „tencuială” care se pune în straturi pe față.

2. Modă

Să ne ierte fashioniștii, dar hainele nu au superputeri mai mari decât produsele cosmetice. Bineînțeles, piesele vestimentare de modele și culori preferate ne oferă bucurie, încredere în sine și arată bine în fotografii. Însă dacă nu ești exact în pas cu moda, nu înseamnă că arăți mai rău. Faptul că ai ceva din ultima colecție Gucci nu te face mai sufletist. Lucrurile sunt, pur și simplu, textil, ațe și puțină măiestrie.

3. Greșeli

Sună banal, dar învățăm din greșeli. Pentru ceea ce ne dorim trebuie să muncim. Poate că și există unele lucruri care ne cad de sus direct în brațe, însă pentru a primi aceste posibilități, trebuie să fim neînfricați și responsabili. Doar după 1001 de încercări, greșeli, eșecuri, trădări, ghinioane începem să dăm mai puțină importanță următoarei nereușite.

4. Relații

Ai deja (indică vârsta) și încă nu ai ( indică o acțiune)? Nu-ți face griji. Nici noi! Vârsta unică la care fiecare persoană trebuie pentru prima dată să se sărute, să facă dragoste sau să nască copiii diferă mult în funcție de cultură și țară. În plus, te-au făcut să dai mare importanță relațiilor comercianții de comedii romantice, ciocolată, flori și restaurante pentru randevu. De fapt, nimănui nu-i pasă ce experiență ai tu la acest capitol.

5. Corp

Imaginează-ți: corpul tău este o masă de la IKEA. Ți-a fost dăruită, este una simplă. Acum tu poți face orice cu ea: poți desena flori pe ea, poți pune autocolante, o poți lega cu fundițe, îi poți pune clopoței sau o poți lăsa așa cum este. Poți publica pe Instagram fotografii cu ea sau poți s-o acoperi cu o față de masă, ca să nu fie văzută. Poți invita regulat oaspeți sau o poți păstra doar pentru tine și familia ta. Dar până la urmă, ea rămâne masă, la fel cum corpul rămâne corp.

Organismul tău nu este cupa ta zeiască, dar nici măgarul tău sclav, care să te slujească fără mâncare și odihnă. El are necesitățile sale care trebuie să fie conștientizate de tine. Orice trăsătură a corpului tău te definește și trebuie să accepți asta.

Sursa